FONTOS


 

Ha megint néggyel vezetne az UTE...
Pótmérkőzés


Gerendás György, a BVSC mestere ordibált, dühöngött, nem akart hinni a szemének. Négy gólt kaptak fiai, miközben egy szép kerek 0 állt az eredményjelző táblán csapata neve mellett.

Négy fával vezetni a BVSC ellen -- ritka, nagyon ritka esemény. Az újpesti együttesnek azonban alig több mint egy hónapja, a Magyar Kupa negyeddöntőjében sikerült véghezvinni ezt a bravúrt. A vasutasok trénere pedig kikelt magából.

Aztán tessék. A meccsen végül is fordítottak a pólósai -- 7--5-re nyertek. Két nap múlva a visszavágón újra diadalmaskodtak a vasutasok. (Igaz, a 10--9-es győzelem után szó sem volt diadalittas ünneplésről, sőt, Gerendás tovább elégedetlenkedett). Ám ami ezek után történt... A bajnokcsapat a Fradit és a Vasast is két vállra fektetve elhódította a kupát, a Bajnokok Ligájában roppant fontos pontot kasszírozott Athénban és Splitben, most vasárnap pedig káprázatos csatában a Szőnyi úton 6--5-re legyőzte a címvédő spliti alakulatot, egyszersmind bebiztosítva a helyét a legrangosabb nemzetközi kupában a legjobb négy között. Sorozat ez a javából, úgy tűnik, hatott az edzői intelem, Gerendásnak sikerült rendbe szednie tanítványait.

Szerdán újra az UTE-t látja vendégül a BVSC. Ezúttal a 11. fordulóból elhalasztott bajnoki találkozón méri össze az erejét a két együttes. Hátrányra, 0--4-re gondolni sem mernek a Szőnyi úton, noha azért nem olyan rossz ómen ez az indulás a bajnoki címvédő számára.

A lilák minden bizonnyal kiegyeznének a forgatókönyv első fejezetével, és foggal körömmel óvnák az előnyt, jobban, mint azt a kupatalálkozón tették. Godova Gábor fiatal csapatának minden pontra szüksége lenne, hogy bekerüljön a rájátszásba, jelen pillanatban ugyanis az ötödik helyen áll. Ám azt is tudják Újpesten, hogy a pontszerzés a Szőnyi úton tűnik a legnehezebbnek. Az újpestiek egyébként a BVSC elleni kupaderbi óta nem játszottak tétmérkőzést, -- a vasút ismertetett menetrendjével szemben -- azaz érdekes összecsapásra van kilátás kettejük között.

BVSC--UTE 19.00

(amler), Nemzeti Sport 2000. március 29.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK