FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
Szenvedő oroszlánok


BVSC-Brendon-UTE-Taxi 2000 7-5 (0-2, 4-0, 2-2, 1-1)

Szőnyi út, 600 néző, V: dr. Konrád F., Marjai

BVSC: Szécsi - Dávid, Tóth F. 1, PETIK 2, Ibolya, Märcz, DALA 3. CS: Madaras 1, Dabrowski, Németh, Fülöp, Szűcs, Kiss G. Edző: Gerendás György

UTE: ÁTS - dr. Szabó Z., Tromler 1, Kéri, VARGA P. 2, Molnár P., Maklári. CS: Ambrus, Létay, Kollár 1, Szabó G. 1, Varga Z., Varga D. Edző: Godova Gábor

Gól - emberelőnyből: 10/6, ill. 10/3

Ismét elkezdte az oroszlán bajszát húzogatni a főleg fiatal pólósokból álló UTE. A kapuban Áts rendre lekapcsolta a feléje zúduló labdákat, a túloldalon pedig Tromler, illetve Varga Péter huncutkodott, pontosabban talált be az első negyedben úszóversennyé fajult mérkőzésen (0-2). Ilyen helyzetekben máskor szinte forr a levegő Gerendás György körül, ám most ha nem is nyugodtan, de különösebb feszültség nélkül ült a kerti székben.

"Nehéz lesz, nagyon nehéz lesz. Őszintén megmondom, nem is lenne normális, ha ismét úgy pörögnének a fiúk, mint vasárnap a Split ellen tették. Jobbak vagyunk, úgy gondolom, kiszenvedjük majd a győzelmet" - vélekedett a bajnok edzője a kezdő sípszó előtt.

Aztán a nyugodtság a negyedik negyed elején tovatűnt, Gerendás belejött. De nagyon. Szokásos lendületével pörölt Marjai bíróval, a víz alatti s fölötti ütéseket kérte rajta számon. Mindeközben csapata hat négyre vezetett, azaz fordított. Szenvedett, de fordított.

Mert a negyedik negyedben helyreállt a rend, a jelenlegi erőviszonyokat figyelembe véve joggal volt elvárható, hogy a vasutasok álljanak jobban. Egy hónapja a Magyar Kupa negyeddöntőjében null négyről győzött a BVSC a két csapat ütközetében, ezúttal nem várt addig. Madaras, Petik (ő kétszer), Dala volt a második játékrész góllövőinek sorrendje, így lett egyhamarjában a null kettőből négy kettő, ettől kezdve már csak az előny megtartására törekedett a BL-ben is vitézkedő zuglói alakulat.

A lilák ugyan mindent megpróbáltak, nem hagyták aludni az oroszlánt, végül azonban fejet kellett hajtaniuk a nagyobb tudás előtt. A szépreményű vendégegyüttes tagjai ugyanakkor mindent megtettek azért, hogy előbb-utóbb ők tündököljenek az oroszlán szerepében. Azaz hogyha nehezen is, de úgy nyerjenek, mint ahogy ezúttal a BVSC tette ellenük.

Gerendás György: - Rosszabbra számítottam. Kiszenvedtük.

Godova Gábor: - Örülök, hogy a BVSC végre bekerült a BL-ben a legjobb négy közé. Annak is örülök, hogy meg tudtuk őket szorítani.

(amler)

A meccs...

...HÍRE. Egy kicsit gondterhelten sétált Tóth Zoltán, az uszoda igazgatója, aki egyben a BVSC technikai vezetői tisztét is betölti. "Ez hihetetlen, mindent megpróbálnak. Az még hagyján, hogy horvát delegátust küldenek, de hogy még egy görög bírót is..." - csóválta a fejét. Persze azonnal visszajelzett a LEN-nek, ez így sehogysem lesz jó - le is cserélték a görögöt németre. Horvát delegátus, német bíró - ez lesz tehát a Nizza elleni utolsó BL-csoportmeccsen, amelyen az első hely megszerzéséért szállnak vízbe a vasutasok. És ennek a horvátok (Split), illetve a görögök (Olimpiakosz) cseppet sem örülnek. Ám a remek szereplésnek köszönhetően a vízben már semmit sem tudnak tenni ellene. A vízben. Még jó, hogy mi a parton sem hagyjuk magunkat.

...LOPÁSA. A kedvenc csele. Hosszú időre eltűnik a víz alatt, majd hirtelen felbukkanva cseni el a labdát. Petik Attila a második negyedben újra megmutatta, hogy nagyon otthon van ebben a műfajban. A Mikasát kézbe venni igyekvő újpesti Varga Dániel csak annyit érzékelhetett, hogy valaki krokodilként ráugrik -aztán már csak a hátát látta a Gyalu becenévre hallgató pólósnak, aki vidáman úszott labdástul az UTE kapuja felé...

...HIBÁJA. Egy óriási vasutas-löket után a kapufára, majd onnan a sapka nélkül tempózó Kiss Gábor fejére, végül pedig az alapvonalon túlra került a labda. A vasutasok pólósa kissé megszédült a hirtelen ütéstől, ám istenigazán a lilák trénere, Godova Gábor fogta a fejét. Marjai bíró ugyanis sarokdobást ítélt a jelenet után a hazaiak javára. Godova természetesen reklamált, igaza is volt, ám a játékvezetőt ez nem hatotta meg. Mi több, piros lappal büntette az edzőt. Nehéz eldönteni, melyik volt a rosszabb ítélet.

Nemzeti Sport, 2000. március 30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK