FONTOS


 

Az első prémiumfelajánlás a válogatottnak
Legyen ön is milliomos!


Ha pontosan fél év és egy nap múlva sydneyi idő szerint délután öt tájban a magyar férfiválogatott tagjai ott tempóznak az Acquatic Centre-nek nevezett uszodacsoda nagymedencéjében, olyan rosszul már nem járhatnak. A vízilabda-szövetség egyik főszponzora, a Dreher Sörgyárak Rt. ugyanis felettébb gáláns ajánlatot tett az Európa-bajnok és Világkupa-győztes alakulatnak: amennyiben a csapat eljut az olimpiai játékok döntőjébe, hárommillió forintot kap a cégtől. Ha ne adj Isten az október elsejei helyosztókon csupán a bronzmecccsen szállna vízbe együttesünk, akkor is megéri küzdeni a harmadik helyért, minthogy az kétmillióra taksáltatott a sörgyár premizálási rendjében. Ennél lejjebb nem érdemes "süllyedni", minthogy az alsóbb pozíciók nem fizetnek -- persze, Kásásékat ismerve, ők süllyednének el szégyenükben, ha nem éremmel térnének haza Ausztráliából.

De nemcsak a válogatottak részesülhetnek a Dreher kegyeiből. A férfibajnokság is átalakulhatna "Legyen ön is milliomos! fantázianév alatt futó vetélkedővé, minthogy a támogató sosem látott pénzdíjakkal kecsegteti a legjobbakat. A bajnok kétmillió, a döntő vesztese pedig egymillió forinttal csapolhatja meg a sörgyárat, pontosabban annak büdzséjét -- ami még a relatíve jómódúnak számító klubok esetében sem elhanyagolható összeg.

"Nagyon köszönjük, hogy már most gondoltak ránk, de mi egyelőre a hogyan-nal vagyunk elfoglalva és nem a mennyiért-tel" -- reflektált a felajánlásra a maga realista stílusában dr. Kemény Dénes. A szövetségi kapitány csapatával kapcsolatban elmondta, hogy úgy fest, április végén és május elején összeránthatja néhány napra a keretet: "Lesz ellenfél is, minthogy a hannoveri olimpiai selejtezőre készülő kubai és jugoszláv válogatott edzőtáborozik nálunk. Azt ugyan nem hiszem, hogy mindegyik légiósunk hazajöhet, de bízom benne, hogy a kilencből négy-öt itt lesz vagy az egyik, vagy a másik alkalommal, annál is inkább, mert akkortájt az olasz bajnokság szünetel."

Nemzeti Sport, 2000. március 31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK