FONTOS


 

Benedek olasz állampolgár (is) lett
Sikerélményre várva


Az eredeti állampolgárságát természetesen megtartó Benedek kérdésünkre újfent megerősítette, hogy esze ágában sincs az olasz válogatottban szerepelni, ugyanakkor számos kinti ügy intézése könnyebbé válik azzal, hogy immáron itáliai útlevele is van. (A megszerzéséhez kellett olasz felesége is, rokonság híján ugyanis minimum öt évet kellene várnia a kinti törvények szerint.). Benedek ezzel klubjának is segít, hiszen a Roma így eggyel több külföldit igazolhat a következő idényre.

Balkezesünk egyébiránt nyolchónapos eltiltásának utolsó heteit tölti, április 26-ától újfent vízbe szállhat hivatalos mérkőzésen. "Nem könnyű kibírni, de most már csak elleszek addig valahogy - ecsetelte lelki állapotát Benedek. - Iszonyú úgy edzeni, úszni, hajtani, gürcölni napról napra, hogy az embernek nincs igazi sikerélménye. El sem tudom mondani, mennyire hiányzik a játék."

Sajnos, a talján versenynaptár nem igazán harmonizál a Nemzetközi Sportbíróság által kiszabott büntetés időtartamával: Benedek épp akkor térhetne vissza, amikor majd' egyhónapos szünet kezdődik az olasz bajnokságban. A rájátszás áprilisi negyeddöntőin még nem vehet részt, az elődöntőkre viszont csak május végén kerül sor. Ugyanakkor némiképp felajzódott, amikor megtudta, hogy esetleg válogatott összetartások lesznek április végén és május elején. "Jó volna, ha valamelyikre hazamehetnék! Hihetetlenül élveztem a legutóbbit is!" - lelkendezett Benedek.

Hangjából ítélve csütörtökön tényleg csak egy államigazgatási eljárás zajlott az egyik római prefektúrán.

Nemzeti Sport, 2000. április 2.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK