FONTOS


 

Stieber Mercédesz mindenütt gólkirálynő
Van még hely a vitrinjében


A szentesi Hungerit-Carnex-kupa zárónapján a drukkerek városuk szülöttének tapsolhattak a gólkirálynői cím átadásakor. Igaz, a magyar válogatott ásza,Stieber Mercédesz jelenleg nem a Kurca partján, hanem abban a szicíliai városban keresi a kenyerét, ahol április 22-től együttesünk az olimpiai kvalifikációért küzd.

-- Hogy "ízlett" négy hónap után a szentesi víz?

-- Nagyon jó érzés ismét itthon lenni, és végtelenül örülök, hogy ezen a tornán is bebizonyítottuk: nem kell minket leírni.

-- Hogy megy a sora Szicíliában?

-- A Palermo jenlenleg az élen áll az olasz bajnokságban, és tizenegy meccsen hatvan gólt lőttem, ezzel pillanatnyilag a góllövőlista élén állok.

-- Magyar válogatottként mire számít Palermóban?

-- A csapat nagyon együtt van, jó a formája, egységes. A napokban néztem át idehaza a vitrinemet, és találtam helyet egy olimpiai éremnek. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen oda éppen Palermón keresztül visz az út. Elviekben nem lehet gond a kvalifikáció megszerzésével.

-- Mennyi ideig marad még idegenlégiós?

-- Eddig mindig egyéves szerződést kötöttem, de már jelezte a klubom, hogy jövőre is szeretne foglalkoztatni.

-- Mikor láthatjuk legközelebb a szentesi csapatban?

-- Amíg odakinn jól megy és visszavárnak, addig biztosan nem. A pályafutásomat viszont feltétlenül ott szeretném befejezni, ahol elkezdtem.

-- Mi a különbség a két ország bajnoksága között?

-- Az anyagiakat nem lehet összehasonlítani. A magyar bajnokságban pedig továbbra is csak a Szentes jelentős, míg az olaszoknál négy bitang erős csapat teszi hihetetlenül szorossá a küzdelmeket.

(révész), Nemzeti Sport 2000. április 4.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK