FONTOS


 

Bizakodó a női pólóválogatott
Az első pontért csatáznak


Dr. Tóth Gyula szövetségi kapitány és a női vízilabda-válogatott játékosai is optimistán várják a hétvégén kezdődő palermói olimpiai selejtezőt, ahol a döntőbe kerüléssel a csapat továbbjuthat, és -- a mindössze hat sydneyi résztvevő miatt -- egyben a teljes magyar ötkarikás küldöttség első biztos pontszerzője lehet.

A Magyar Vízilabda-szövetség keddi, a Régi Sipos étteremben megtartott sajtótájékoztatóján a vezetőedző elmondta, az Athénban és Szentesen rendezett tornán helyenként már remekül játszott csapata.

-- Ha ezt a formát tartani tudjuk Szicíliában is, akkor nem lehet nagy gond -- fogalmazott Tóth Gyula, aki szerda este már a helyszínen tart edzést a hölgyeknek.

A csapat Spanyolország és Franciaország társaságában a C-csoportba került, majd az eredmények megőrzésével a középdöntőben a D-csoport (Japán, Nagy-Britannia, Oroszország, Brazília) három jobbja ellen száll vízbe. A legtöbb pontot gyűjtő két együttes az elődöntőben a másik ág továbbjutóival találkozik. A finalistákon kívül a harmadik helyezett csak akkor szerez olimpiai kvótát, ha az Ázsiát képviselő Kazahsztán nem jut a legjobb nyolc közé (amelynek kicsi a valószínűsége). Az ausztráliai mezőny másik fele már ismert: a házigazdákon kívül Kanada és Hollandia biztos ötkarikás résztvevő.

-- Rajtunk, és a vendéglátókon kívül az amerikaiak, a görögök és az oroszok esélyesek a döntőre -- fejtette ki a csapat nevében Tóth Noémi. -- Csapatunk eltökélt, és ha úgy alakul, még olyan áron sem szeretnénk kikapni, hogy az elődöntőben elkerüljük az olaszokat. Amennyiben ki akarunk jutni Sydneybe, adott esetben őket is le kell győznünk.

Nemzeti Sport, 2000. április 19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK