FONTOS


 

Női olimpiai kvalifikációs torna, Palermo
A franciák ellen kezdünk


A külvárosból beköltözött a csapat a város szívébe, a Hotel Casenában pedig egyre több szó esik az ellenfelekről. Dr. Tóth Gyula szövetségi kapitány szisztematikusan sulykolja tanítványaiba a követendő taktikát.

Egyes-egyedül nagyobbik lányának, Tóth Gabriellának van nagyobb baja annál, mintsem azt hallgassa, miként kell kivédekezni a támadást, vagy hogyan kell helyezkedni a kapásoldalon. Nem mintha nem érdekelné a szentesiek erősségét az édesapjától érkező ukáz, de hát ahhoz, hogy egyáltalán legyen miről beszélni, ott kellene lennie a vízben. Gabriella esetében a medence helyett egyelőre inkább az ágyról beszélhetünk, válogatottunk egyik kulcsembere a torkával bajlódik. Remélhetőleg a pihenés - no és Pavlik doktor szakavatott kezelése - meghozza az eredményét, így ha szükséges, a franciák ellen kettes sapkában már ott lehet a medencében.

Apropó, franciák! A nyitónapon meglepő magabiztossággal intézték el őket a spanyolok (12-7), nem véletlenül hangsúlyozta tehát többször is Tóth Gyula, miszerint nem árt az óvatosság a spanyolokkal kapcsolatban. Előbb azonban a franciák következnek, és őket - ahogy a kapitány fogalmazott - "negyven-ötven százalékos teljesítménnyel is le kell győznünk".

Persze azért nem bánnánk, ha ezen a tornán szó sem lenne ötvenszázalékos, vagy ne adj' Isten még rosszabb magyar teljesítményről.

Eredmények. B-csoport: Egyesült-Államok-Kazahsztán 9-4 (0-1, 2-0, 3-1, 4-2). C-csoport: Spanyolország-Franciaország 12-7 (4-2, 2-2, 3-1, 3-2). D-csoport: Japán-Nagy-Britannia 12-6 (2-0, 3-0, 4-3, 3-3), Oroszország-Brazília 13-3 (2-0, 1-1, 6-1, 4-1)

Vizes menü

Április 23. Japán-Brazília (10.45), Kazahsztán-Csehország (12), MAGYARORSZÁG-Franciaország (17), Nagy-Britannia-Oroszország (18.15), Olaszország-Németország (19.30).

Amler Zoltán helyszíni jelentése, Nemzeti Sport 2000. április 23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK