FONTOS


 

Ismét együtt a férfiválogatott
Két nap Kubával


Ha nem is teljes fegyverzetben, de jónéhány nagyágyú részvételével, két nap erejéig ismét együtt gyakorol a férfiválogatott. Dr. Kemény Dénes együttese kedden és szerdán a hannoveri olimpiai selejtezőre készülő kubai gárdával vesz részt közös "hadgyakorlaton", ami csapatunk sydneyi részvétele miatt igencsak fontos állomás. Nem elsősorban azért, mert négy edzésen ismét csiszolható ez-az a játékon - bár ez sem elhanyagolható tényező -, de főképp sportdiplomáciai szempontból fontos ez a negyvennyolc óra.

A karibiak ugyanis a medencében hiába estek vissza az elmúlt években - a parton elképesztően erősek. Sportdiplomatáik, a Martinez-testvérek a FINA legmagasabb régióiban képviselik a pólósok érdekeit, és többen amondóak, hogy ha nagyobbat nem hibázik, legjobb bírójuk, De La Hoz vezetheti az olimpiai döntőt.

Azaz, jó, ha jóban van velük valaki - nekik pedig nagy megtiszteltetés, hogy a világ legjobbja fogadja őket az évad kellős közepén. Külhonban pólózó játékosaink közül egyébként öten is vízbe szállhatnak a Szigeten: Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Varga Zsolt és Vincze Balázs egyaránt kimenőt kapott klubjától.

Benedeknek amúgy a második nap afféle (újjá)születésnap lesz a maga nemében, minthogy szerdán, azaz április 26-án telik le nyolchónapos eltiltása.

(csurka g.), Nemzeti Sport 2000. április 25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK