FONTOS


 

Kikapott a Fradi
Fodor Rajmundé a történelmi találat


Nem lóbált sokat: megfogta a labdát, és pár pillanattal később a kapu felé zúdította. Kósz nyújtózkodott, de ezúttal esélye sem volt. Fodor Rajmund tette történelmi pillanat volt -- ő lőtte az első gólt a magyar strandvízilabda történetében.

A két egykori válogatott játékos, Ambrus Tamás és Petőváry Zsolt kezdeményezése életre kelt, és az első bajnoksággal elindult hazánkban is az Olaszországban már meghonosodott és komolyan űzött strandpóló. Egy bemutató mérkőzésre sikerült megnyerniük a dr. Kemény Dénes vezette vízilabda-válogatottat, amely a Sydney Klubtól kapott autókkal érkezett Balatonaligára. "Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Sydney Klub vezetőinek, akik megajándékozták a csapat játékosait az autókkal. Nagyon sokat segítenek ezzel nemcsak a fiúknak, hanem nekem is" -- magyarázta a szövetségi kapitány.

A válogatottnak köszönhetően telt ház volt a Klub Aliga által felállított lelátón. Két csapatra osztva, egymás ellen szerepeltek legjobbjaink, akik komolyan vették a játékot. Szebbnél szebb gólok követték egymást, ragyogó kapusvédésekkel f?szerezve. Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter -- aki jelenlétével megtisztelte a sportolókat -- tapssal jutalmazta a látottakat.

A hat gólig tartó első derbit a feketék, Vincze Balázsék tanítványai, a másodikat a fehérek, dr. Molnár Tamás játékosai nyerték. Nem, nem tévedés: a horvát és a jugoszláv bajnokcsapat kit?nősége megragadta az alkalmat, és felcsapott edzőnek. A két pólós dirigálta ugyanis az együtteseket.

Az igazi bajnokság a Ferencváros--OSC meccsel indult, és meglepetésre az egyetemisták diadalával ért véget. Az OSC a Tatabányát is legyőzte, megnyerte az első tornát, és a vele járó százezer forintot, valamint bekerült a második helyezett Fradival együtt a hármas csoportba.

A mindent eldöntő harmadik derby is óriási csatát hozott, s 6--5-re a feketék diadalmaskodtak. Az utolsó, mondhatni aranygólt, Benedek Tibor dobta.

Lehet, hogy nem véletlenül? Hiszen ő Olaszországban már strandvízilabda-bajnoknak mondhatja magát.

1. országos strandvízilabda-bajnokság, 1. forduló, Balatonaliga

FTC--OSC 0--2 (2--6, 4--6), FTC Tatabánya 2--0 (6--2, 6--3), OSC--Tatabánya 2--0 (6--2, 6--2). A végeredmény: 1. OSC 4, 2. FTC, 2, 3. Tatabánya 0. Továbbjutott: FTC, OSC

Az első forduló gólkirálya: Petrovics Mátyás és Dobricza István (mindketten OSC) 7-7 góllal

Nemzeti Sport, 2000. július 02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK