FONTOS


 

Drávucz és Molnár: 3-3
A Szentes már megnyerte a bajnokságot!


Hungerit-Carnex-Szentesi VK--BVSC-TBÉSZ

11--5 (2--1, 4--1, 2--2, 3--1)

Szentes, 300 néző. V: Kosztolánczy, Szentgyörgyi

SZENTES: VARGA Z. -- TÓTH G. 1, SÍPOS 1, DRÁVUCZ 3, GYŐRI 2, KISTELEKI 1, MOLNÁR 3. Cs: Tari, Makra, Vér. Edző: dr. Tóth Gyula, Pengő László

BVSC: TÓTH A. -- DANCSA 1, Gál 1, Cservenák 1, Györe, Ádám, Pelle 2. Cs: Czirok. Edző: Györe Lajos

Gól -- emberelőnyből: 4/2, ill. 4/2

Négyméteresből: 3/1, ill. 3/2

Remek hangulat, kit?nő idő, lelkes hazai drukkerek. Mi kell még? Gól! Az első helyzet még kimarad, pedig Drávucz jól lövi a négyest, ám Tóth Andrea is jól helyezkedik. Nagy a tét. Egy döntetlen már azt jelentené a házigazdáknak, övék a bajnoki arany. Drávucz betalál, aztán Molnár is, igaz, ő előnyből. Hoppá, ezt a figurát Cservenák is ismeri (2--1). Csak a szünetben tudja elnyomni Györe Lajos hangja a hazai drukkerekét. Óra indul, és már 3--1, sárga lap villan, Györe visszaül. Drávucz most nem hibázza el a négyest (4--2). Milyen gyors ez a Győri, és vajon Kistelekit befogják-e a vasutasok? Nem, és 6--2. A szentesi "B-közép" skandál: "Tanuljatok!"

Térfélcsere, "tanulás", 6--4. Dr. Tóth üvölt, Molnár lóbál, majd lő (7--4). Dr. Faragó Tamás feje a lelátón... mintha teniszmeccsen járna. Molnár kapásból talál be (8--4). Hét percre a tizedik bajnoki címétől a Szentes. Micsoda támadás! Drávucz lő, Tóth Andrea kapaszkodik -- hiába (9--4). Fór itt, fór ott, gól a nappal szemben, s annak háttal, 10--5. Utolsó perc: még egy Győri löket belefér.

Bajnok a Szentes.

Tizedszer is az! Vidékiként. Soha, senki sem előzte meg ebben meg dr. Tóth Gyuláékat. Erre bizony illő egy nagyot fürdeni. S tudták ezt a szentesi pólóshölgyek is. A pezsgő pedig már h?l a Vasas elleni meccs végére.

Dr. Tóth Gyula: -- Éljenek a lányok!

Györe Lajos: -- A Szentes nem csak most, és nem csak ellenünk volt nagyon jó ebben az évben is.

Nemzeti Sport, 2000. július 02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK