FONTOS


 

Szerdán kezdődik a hatodik alkalommal kiírt Unicum-kupa
Édes és keserű pillanatok


Nincs megállás.

Az olimpiára június huszonegyedike óta közösen készülő férfiválogatott tagjai az elmúlt héten előbb együtt edzettek Szlovákia legjobbjaival (valóban edzőpartnerek voltak szomszédaink...), majd csütörtökön útra keltek, hogy a spliti tornán megmérettesenek. A kupa vasárnap este ért véget, és az ezüstérmeket hazahozó fiúk hétfőn érkeztek Budapestre. Kedden annak rendje és módja szerint gyakorlásokkal töltik idejüket Kósz Zoltánék, majd szerdától a 6. Unicum-kupa keretében szállnak vízbe.

A szervezők öt nemzet szövetségének postáztak meghívót: Spanyolország, Horvátország, Szlovákia, Románia és Kazahsztán együttese indul még a margitszigeti viadalon. Amúgy az immár hagyományosnak mondható pesti tornát augusztusban szokták megrendezni, ám az illetékesek úgy határoztak, inkább nem versenyeznek a magyarországi Formula--1-es futammal -- tudniillik a két eseményre egy időpontban került volna sor. Az időpont-módosítás mellett szólt az is, hogy a magyar televízió, így négy összecsapást is sugározhat a Hajós Alfréd uszodából.

A szerdai rajtot megelőzi a keddi technikai értekezlet. "Szeretnénk meggyőzni a tanácskozáson résztvevőket, hogy a kapitányok minél több játékosnak adhassanak lehetőséget a kupán" -- árulta el dr. Martin György, a Splitből a hétfői sajtótájékoztató miatt egy nappal korábban hazatérő, éppen ezért a Horvátország--Magyarország találkozóról lemaradó elnök. Érthető a honi szövetség vezetőjének álláspontja, hiszen dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány felügyelete alatt jelenleg tizenkilenc pólós dolgozik, de közülük csak tizenhárman juthatnak el Sydneybe, azaz az Unicum-kupához hasonló felkészülési tornákon nyújtott produkció könnyítheti (avagy tovább nehezítheti...) a szakmai stáb dolgát.

A tájékoztató záróakkordjaként a Zwack Unicum Rt., illetve a Magyar Vízilabda-szövetség illetékesei ellátták kézjegyükkel azt a szerződést, amelynek értelmében a keserű italokat gyártó cég 2001. június 30-ig támogatja a pólósokat. Édes pillanat volt...

(pietsch), Nemzeti Sport 2000. július 18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK