FONTOS


 

Szentes méltán büszke a csapatra
A Kontavill továbbra is segít


Közel húszesztendős szünet után (akkor a KEK-ben voltak érintettek a Kurca-partiak) szerepel ismét a szentesi férfi vízilabdacsapat az európai kupasorozatban. Amint ismeretes, Berkiék az elmúlt héten sikerrel vették a LEN-kupa első akadályát, hiszen Bruges-ből csoportmásodikként jutottak tovább a legjobb tizenhat közé. Erre az eredményre méltán büszke mindenki az alföldi kisvárosban. Ám a folytatás már igen nehéznek ígérkezik, hiszen Athénban a helyi Vouliagmeni, az olimpiai bajnok Varga Zsolttal felálló Mladost Zagreb és az olasz Pescara vár a Szentesre.

- Óriási fegyverténynek tartom a fiúk teljsítményét, akik az UTE visszalépését követően "beugróként" vették sikeresen a LEN-kupa elsőselejtezőjét - mondta Füsti Molnár Lajos, Szentes alpolgármestere, aki arra a kérdésünkre, hogy a csapat a folytatásban milyen városi támogatásra számíthat, nem tudott választ adni.

Horváth István, a Kontavill Rt. vezérigazgatója a csapat névadó szponzorának vezetőjeként viszont elmondta: - Nagyon nagy megelégedettséggel tölt el az eredmény, amelyért a csapat játékosait, edzőit és vezetőit maximális gratuláció illeti. Cégünk, mint ahogy eddig, ezután is igyekszik a tőle telhető módon segíteni az együttes szereplését. Mivel a csapat tovább viszi a hírünket Európában, nem lehet anyagi akadálya a kupaküzdelmek folytatásának.

Fülöp Tibor, a Kontavill-Szentesi VK vezetőedzője az újabb sorsolás hallatán így fogalmazott: - Nagyon nehéz csoportba kerültünk, hiszen a görögök, túl azon, hogy jó játékosokból álló csapattal indulnak, kiváló sportdiplomaták is. A Mladost Zagreb tele van válogatott játékosokkal, egymás után kétszer játszott a BL négyes döntőjében, a Pescara pedig Bovo, Calcaterra és Pomilio távozásával cseppet sem gyengült, hiszen leigazoltak két klasszis magyart, Dala Tamást, és a volt szentesi Tóth Lászlót. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk majd.

(révész), Nemzeti Sport 2000.10.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK