FONTOS


 

Levelet írtak a játékosok a vezetőknek
Áll a bál a Fradiban

Eddig bírták szó nélkül a Ferencváros pólósai. Három hónapja nem kaptak fizetést, és az elején még megértően, később fejüket csóválva, végül mérgesen hallgatták: "Megkapjátok, ne izguljatok. Talán a jövő héten."

A Népligetben hétfőn találkozott a csapat és a szakosztályvezetőség. Ekkor a játékosok egy levelet nyújtották át Papp Albert szakosztály-igazgatónak, amelyben mindössze a következő állt: "Az utóbbi időkben történtek miatt a csapat előtt hitelét vesztette a vezetőség, amellyel a jövőben nem tudunk, nem kívánunk együtt dolgozni."

A külföldön lévő Székely Bulcsút kivéve mindannyian aláírták.

A csapat akarata.

"Nem hirtelen írt levélről van szó. Átgondoltuk, úgy cselekedtünk" - mondta a csapat kapitánya, Kósz Zoltán az összejövetel után. Azt még hozzátette, hogy az időzítés ugyan nem túl szerencsés, hiszen szerdán a Vasas ellen játszik rangadót az együttes, de nem volt más választásuk. "Ettől függetlenül sportemberek vagyunk, tehát edzünk rendesen, a meccseken pedig odatesszük magunkat."

Hogy mi volt a vezetők válasza?

Nem volt igazi válasz. Próbálták lebeszélni a játékosokat, győzködni őket -mindhiába.

Papp Albertet és Wiesner Tamást, a szakosztály igazgatóját és vezetőjét is megkerestük. Előbbi nem kívánta kommentálni a pólósok levelét, és az utóbbi is csak annyit mondott, hogy egy nap gondolkodási időt kér.

(amler)

Tíz év után nyert bajnokságot a Ferencváros. Mindenki azt hitte, hogy na most, most aztán jó időre igazi nagy csapata lesz a klubnak. És hogy a Bajnokok Ligájában esélyesként száll vízbe a Fradi.

Varga Zsolt, Vári Attila, Biros Péter -hangottak el a nevek, mint leendő zöld-fehér játékosok. Egyikük sem jött.

Ellenben távozott az Európa-bajnok Kiss Csaba, és az első számú center, Steinmetz Ádám. Nem erősödött, hanem gyengült a csapat.

Miért? - kérdezték a szurkolók. Senki sem tudta. Miközben a színfalak mögött gyülekeztek a problémák. Aztán napvilágot látott a tény, három hónapja nincs fizetés. A pólósok szakítani kívánnak a szakosztály vezetőivel.

Mindeközben a klub a futballcsapatába milliókat öl.

Nemzeti Sport, 2000.10.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK