FONTOS


 

Az egyesület vezetői nem érnek rá a pólósokkal foglalkozni
Szó sem volt sztrájkról!

Továbbra sem nyugodnak a kedélyek a ferencvárosi pólósoknál. A Vasas elleni mérkőzés után többen felvetették a csapat edzőjének, hogy az első tizenhárom percben, amikor is nem talált az együttes az angyalföldiek kapujába, nem valamiféle figyelmeztető sztrájkot tartottak-e a pólósok. A felvetés kihozta a sodrából Vad Lajost, mint mondta: "Vannak, akik össze akarják mosni a dolgokat! A meccs az szent, sérthetetlen,mint ahogy a fizetés is az, úgyhogy eszük ágában sem volt a találkozón tüntetni a fiúknak. Egész egyszer?en egy kissé összezuhant a társaság, ami a helyzetet figyelembe véve cseppet sem meglepő. Ráadásul hiányzott Kósz, Székely és Vogel is, három meghatározó játékos, ifik ültek a padon, rengeteg az új ember, rengeteg a gond. Ám hatgólos hátrány után megmutatta az együttes, hogy van benne tartás, és ez biztató a jövőre nézve."

A bajnokcsapat mesterének nehéz dolga van, a levél átadása óta (mint ismeretes, a pólósok levelet írtak a szakosztály-vezetőségnek, amelyben közölték, megrendült a beléjük vetett bizalom, nem tudnak velük együtt dolgozni, ezért kérik, hogy önként távozzanak) szinte mindenki a fejleményekről beszél, a póló mintha háttérbe szorult volna.

A megszólítottak, a szakosztály elnöke és vezetője, Papp Albert, illetve Wiesner Tamás nem hajlandó felállni. Mint mondják, ők mindent megtettek eddig is a csapatért, folyamatosan tárgyaltak a szponzorokkal, a leendő támogatókkal, nem rajtuk múlott, hogy több havi bérrel adós a klub. "Sokat árt ez az egész a szeretett csapatunknak, hiszen jó néhány szponzor letett a támogatásról addig, amíg nem rendeződik a helyzet. Mindenesetre vasárnap összejövünk a fiúkkal, még egyszer átbeszéljük a történteket" -- magyarázta Papp Albert.

Természetesen újra megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot az FTC felsőbb vezetőivel, de a titkárnők sehol sem tudtak segíteni. Mint mondták, minden vezető elfoglalt, rengeteg a munka, nincs idejük ezzel az üggyel foglalkozni.

***

Letiltatják a Fradi pólósának játékjogát

És itt egy újabb adalék, amely jelzi: a Ferencvárosban óriási a baj!

A bajnokcsapatnál ugyanis nemcsak a pólósoknak adósak, hanem egy másik klubnak, a Szentesnek is. A bajnokság előtt, pont a szentesi nemzetközi tornán egyezett meg ugyanis Wiesner Tamás, a zöldek szakosztályvezetője és Juhász József, a Kontavill-Szentesi VK elnöke Komlósi Péter igazolásában.

A huszonhárom éves játékos a Népligetbe költözött, játszott az FTC első két meccsén. A harmadikon minden valószín?ség szerint még fog, ám a negyediken közel sem biztos.

Letiltja a játékjogát a szentesi klub.

"Mi is pénzből élünk. Október huszonegyedike volt az első részlet határideje, de nem fizetett a Ferencváros. A LEN-kupa előtt is kértük Wiesnert, hogy fizessen, mert kell a pénz, de ő csak hitegetett. Azt mondta, ne izguljak, még a belga út előtt fizetnek. Nem fizettek... Továbbjutottunk, most mennünk kell Athénba, szükségünk lenne a pénzre. Úgy döntöttünk, ha hétfőig nem érkezik meg a szerződésben rögzített összeg, akkor letiltatjuk Komlósi játékjogát!"-- mondta Juhász József.

A szombati meccsen, a Szolnok ellen tehát még játszhat Komlósi, de utána... A kialakult helyzetet figyelembe véve szinte elképzelhetetlen, hogy fizetni fog a Fradi.

Nemzeti Sport, 2000.11.03.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK