FONTOS


 

Remek magyarok: Benedek újabb hatosa
Kásás Tamás újra bizonyított

Az olasz bajnokság második fordulójában remekeltek a legjobb magyar pólósok. Közülük is a világ legjobb játékosa, Kásás Tamás emelkedett ki, aki nem kevesebb, mint hét gólt ragasztott a Palermo kapujába. Nem véletlen, hogy a tekintélyes La Gazzetta dello Sport is olimpiai bajnok klasszisunk kiváló teljesítményét emeli ki a tudósítása címében. A nápolyiak egyébként az első negyedtől eltekintve könnyedén nyertek - ami számunkra azért is figyelemre méltó, mert november végén a BL-selejtezőben a Ferencváros lesz az olasz bajnok ellenfele. Steinmetz Barnabás egyébként egy góllal, és szokásos jó védekezésével vette ki a részét a győzelemből.

A Roma ha nehezen is, de szintén begyűjtötte a két pontot a kisebbik nápolyi alakulat, a Canottieri ellen, köszönhetően elsősorban Benedek Tibornak, aki - csakúgy, mint az első fordulóban -hatszor volt eredményes. Bődületes formát mutat Benedek...

A rangadón, a Brescia-Florentia meccsen nagy-nagy meglepetésre esélye sem volt az öt olimpiai bajnokot soraiban tudó hazaiaknak. Örömteli, hogy a vendégeknél a fiatal kapus, Tempesti mellett a mi Fodor Rajmundunk vitte a prímet a maga három góljával, és kiemelkedő védekezésével. A liga másik két magyar olimpiai bajnoka szintúgy elsőrangú produkciót nyújtott -más kérdés, hogy közülük csak az egyikük örülhetett. Kiss Gergely és Märcz Tamás csapata, a Bologna és a Savona ugyanis egymás ellen küzdött. Pólósaink két-két gólig jutottak, a találkozót azonban a vendégek nyerték.

a. z.

Olasz bajnokság, 2. forduló

Universo Bologna (Kiss G. 2, Tóth F. 1)-Athena Savona (Märcz 2) 7-9 (2-0, 2-4, 2-3, 1-2), Systema Brescia-Florentia (Fodor 3) 6-16 (0-2, 2-6, 2-4, 2-4), Telemarket Posillipo Napoli (Kásás 7, Steinmetz B. 1)-Banca Nuova Palermo 17-10 (2-2, 5-3, 5-2, 5-3), Roma (Benedek 6)-Campus Canottieri Napoli (Regős Áron 1, Binder) 13-10 (3-1, 3-2, 5-4, 2-3), Bogliasco (Petőváry)-Pro Recco (Monostori 1) 8-15 (3-4, 2-4, 0-2, 3-5), Broker Ortiga (Gál)-Conad Pescara (Tóth L. 1, Dala) 10-5 (1-1, 2-0, 3-1, 4-3)

Az állás: 1. Posillipo, Recco, Roma, Florentia, Savona 6-6 pont, 6. Ortiga, Brescia 3-3, 8. Bologna, Canottieri, Bogliasco, Pescara, Palermo

Nemzeti Sport, 2000.11.06.

Olasz bajnokság: Benedek hatosával lövi a gólokat
Kásás hétre várta őket

Természetesen ismét a magyarok vitték a prímet az itáliai bajnokságban, a második forduló két kimagasló teljesítményét két világklasszisunk produkálta: Kásás Tamás és Benedek Tibor. Előbbi brillírozásáról nem csupán a nápolyi újságok zengtek ódákat, de az országos sportnapilapok is őt ünnepelték: "Kásás: micsoda látvány!" - hirdette a Corrierre dello Sport, míg a La Gazzetta dello Sport "Kásás: óriási!" címmel jelezte, nem akármilyen produkciót nyújtott a Posillipo vezéregyénisége a Palermo elleni összecsapáson. "Élveztem, hogy játszadozhatok" - közölte a hét gólt lövő óriás tömören (ennél többet általában akkor sem mond magáról, ha olimpiát nyer.).

Akárcsak az első körben, ezúttal is hat gólig jutott Benedek Tibor, aki szinte egymaga vezette győzelemre a rómaiakat a kisebbik nápolyi együttes ellen. Fodor Rajmund három góllal vette ki a részét a bresciai sikerből, amely döbbenetesen simára sikeredett az öt olimpiai bajnokkal felálló hazaiakkal szemben (persze, egy "friss" aranyérmes sincs közöttük.).

Igencsak feltűnő az egykor szebb napokat látott Pescara vergődése: hírlik, a két magyaron, Dala Tamáson és Tóth Lászlón kívül a többiek szinte rá sem mernek nézni a kapura, márpedig két ember nehezen dönt el mérkőzést, könnyű őket lefogni. Ugyanezt mondta Kiss Gergely, amikor arról kérdeztük, miképpen veszítettek másodszor is szoros mérkőzésen. "Sajnos, Frank a harmadik negyed végefelé kipontozódott, és nincs annyi jó játékosunk, hogy megnyerjünk egy ilyen jó csapat ellen egy ilyen szoros mérkőzést - mondta Sydney egyik legjobbja. - Nem sikerült azt a három olaszt itt tartani, akit eredetileg akartak, így alighanem arra kell hajtanunk, hogy elérjük a középmezőnyt és bekerüljünk a rájátszásba."

Még ha ez egy Kiss kaliberű játékosnak kissé fura célkitűzés is.


2. forduló Magyar termés

Telemarket Posillipo 17 Kásás 7, Steinmetz B. 1

Telimar Palermo 10

Ina Roma 13 Benedek 6

Canottieri Napoli 10 Regős Á. 1, Binder 0

Universo Bologna 7 Kiss G. 2, Tóth F. 1

Athena Savona 9 MŠrcz 2

Systema Brescia 6

Carifi Florentia 16 Fodor 3

Bogliasco 8 Petőváry 0

Pro Recci 15 Monostori 1

Gea Broker Ortigia 10 Gál 0

Conad Pescara 5 Tóth L. 1, Dala 0

(csurka g.), A színes Sport 2000.11.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK