FONTOS


 

Második lett a Fradi a berlini pólótornán
A Dinamo is kapitulált

Fényes sikerrel zárta szereplését az FTC-Thomas Jeans vízilabdacsapata a négy gárdát felvonultató berlini tornán. Miután a versengés első napján Vad Lajos legénysége kikapott a BL-győztes Becsejtől, a folytatásra már nem lehetett panasz: a zöldek előbb a házigazda Spandau 04-et múlták felül (11-10), majd a vasárnap délelőtti matinén 10-7-re verték a jó erőket (lásd: Apanaszenko és Jerisov) felvonultató Dinamo Moszkvát.

Az első negyedben még az oroszok voltak a jobbak (3-4), ám a második szakasz végén már egyenlő volt az állás (4-4). A különbség a harmadik hét perc végére sem változott (6-6-ot mutatott ekkor az eredményjelző), csakhogy a záró felvonás már a ferencvárosiaké volt: miközben négyet lőttek, csak egyet kaptak. A győzelem pedig azt jelentette, hogy a nápolyi BL-selejtezőre készülő Fradi a második helyen zárta a németországi megméretést.

A tornát - ahogy az várható volt - a Becsej nyerte. Persze úgy könny?, hogy két magyar olimpiai bajnokot, Molnár Tamást és Biros Pétert is a soraiban tudhat...

FTC-Thomas Jeans-Dinamo Moszkva (orosz)

10-7 (3-4, 1-0, 2-2, 4-1)

Az FTC góllövői: Székely 3, Nyéki, Matajsz, Tiba 2-2, Boyd

Nemzeti Sport, 2000.11.13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK