FONTOS


 

Az Ortiga feltámadt a bajnokságra
Gálék meglepetése

Az elmúlt hét végi nemzetközi kupamegmérettetések miatt négy játéknapra szétszabdalt olasz bajnokság hatodik fordulójából már csak a Florentina-Savona rangadó maradt hátra - ezt a derbit december 6-án rendezik meg -, miután a Bogliasco-Ortigia mérkőzést is lejátszották. A vendég szicíliai alakulat - amelyben a Primorjéból igazolt Gál András képviseli a magyar színeket - az eddigi fordulók meglepetéscsapata, hiszen az elmúlt bajnokságban a másodosztálytól épphogy megmenekült együttes már kilenc pontot gyűjtött be. A milánói meccs hőse a horvát Vegar volt, hiszen a mind centerposzton, mind védekezésben lenyűgözőt nyújtott. A horvát válogatott mellett az Ortigia védelme és kapusa is tündökölt, hiszen az ellenfél tizenhárom emberelőnyéből kilencben nem kaptak gólt a siracusaiak, a kapus pedig négyméterest is hárított.

Olasz bajnokság 6. forduló. Bogliasco (Petővári 1)-Ortigia (Gál) 7-10 (4-3, 0-2, 1-2, 2-3)

A bajnokság állása: 1. Roma 18 pont, 2. Florentina 15 (69-34, 5 mérk.), 3. Pro Recco 15 (68-45) 15, 4. Savona 13 (69-33, 5 mérk.), 5. Posillipo 13 (64-38), 6. Brescia 9 (53-56), 7. Ortigia 9 (48-52), 8. Bologna 6 (57-67), 9. Napoli 9 (42-53), 10. Palermo 0 (51-91), 11. Bogliasco 0 (42-84), 12. Pescara 0 (32-87)

*

Nemcsak magyar klubokban vannak fizetési problémák, hanem - bármily meglepő - az olasz egyesületekben is. Kellemetlen napokat élhettek át a Roma vezetői, miután a bajnoki listavezető játékosai amiatt, hogy többhavi bérüket nem kapták meg, azzal fenyegtőztek, hogy az edzéseken sztrájkba lépnek. Ezt viszont nem engedhette meg magának a szakmai stáb, hiszen az elkövetkező, hetedik fordulóban a fővárosiak a Florentina ellen ugranak a medencébe. Az esetleges további bonyodalmak elkerülése érdekében a klub sportigazgatója azonnal bejelentette, hogy az egyesület a vállalt fizetési kötelezettségeit gyorsan teljesíteni fogja. "Nem volt lázadás, ám a játékosok jól ránk ijesztettek" - foglalta össze a Roma körüli helyzetet Mario Fiorillo sportigazgató.

(hegyi a.), Nemzeti Sport 2000.11.29.

A klub és a játékos tisztázta a félreértést
Nagy újra játszhat a Szolnokban

Visszatért Szolnokra Nagy Tibor, aki egykor a Damjanich uszodában nevelkedett. A 27 esztendős játékos az évtized elején a Benedek Tibor, Varga I Zsolt fémjelezte csapat tagjaként junor világ- és Európa-bajnoki címet szerzett. A 132 OB I-es találkozón megméretett pólós azonnal játékra jelentkezett Szolnokon, ám a legutóbbi, KSI elleni találkozón nem került be a keretbe, amit zokon vett. Ezek után úgy tetszett, nem szerepel majd többé szolnoki színekben. Néhány nap elteltével azonban változott a helyzet. Amint Hollóy Tamás, a Szolnoki VSC ügyvezetője elmondta: szükségük van a játékosra, leültek vele tárgyalni, és hamar egyezségre jutottak. "Négy mérkőzésre szóló megállapodást kötöttünk Nagy Tiborral, ez az alapszakasz végéig szól. Természetesen Hegyvári György edző dönti majd el, hogy mikor és mennyi játéklehetőséget ad Tibornak" - jegyezte meg az ügyvezető.

"Rosszulesett, hogy nem számítnak rám a KSI ellen, pedig én szívesen jöttem vissza Szolnokra. Sikerült azonban tisztáznunk a félreértéseket, megkezdtem az edzéseket, remélhetőleg hasznára tudok még lenni a szolnoki vízilabdának. A jövő esztendő elején visszatérek Svájcba, ahol már öt éve dolgozom, és mellette vízilabdázom" - mondta a játékos.

(varga cs.), Nemzeti Sport 2000.11.29.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK