FONTOS


 

Merész a juniorok, Godova az ifik élén
Martin-Kemény: szóbeli egyezség

Ismét a Kárpátia Étteremben találkoztak a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségének tagjai (a Margitszigeti bázist a jövő nyári kontinensviadal munkálatai miatt kénytelenek lesznek egy ideig mellőzni), már akik el tudtak menni az összejövetelre. Konrád János érkeztével lett csak határozatképes az elnökség, ám sietni kellett, hiszen többeket is sürgetett az idő, a jelenlévő trénereknek például a csütörtöki bajnoki forduló előtti estén edzést kellett tartaniuk, taktikát magyarázniuk. Így a szokottnál jóval békésebb légkörben tanácskoztak a felek, majd döntöttek egy-két kérdésben.

Az első és talán legfontosabb hírt Subasitz Mihály, megbízott főtitkár közölte: Martin György elnök és Kemény Dénes szövetségi kapitány (egyikük sem volt jelen az ülésen, hiszen Martin az ISM-ben tárgyalt, míg Kemény Lilafüreden, egy MOB rendezvényen vett részt) között megszületett a szóbeli egyezség, azaz semmi akadálya sincs annak, hogy a sikerkapitány folytassa munkáját a férfiválogatott élén.

A női együttes vezetőjével beszélgetésre sem volt szükség, hiszen Faragó Tamás élő szerződéssel rendelkezik (az olimpiai bajnok egyébként hivatalosan májusban, egy berlini tornán fog bemutatkozni a hölgyek kispadján), ellenben férfivonalon utánpótlás-edzőket kellett választani. Mint ismeretes, a hosszú éveken át sikeresen dolgozó Kemény Ferenc a jövőben az utánpótlás szakmai igazgatói tisztségét tölti be, és külön tréner foglalkozik majd a juniorokkal, illetve az ifikkel. Mint kiderült, ketten küldték be írásos pályázatukat (az oka főleg az, hogy csak másodállásban végezhető a munka), amelyek alapján Merész András, a KSI edzője a juniorokkal, míg Godova Gábor, az UTE mestere az ifikkel foglalkozik a következő világversenyig. A két kiváló szakember (külön hangsúlyt kapott, hogy megválasztásuk nem csak azért történt meg, mert nem volt más jelentkező, hiszen több pályázó esetén is igen jó esélyei lettek volna a duónak) egyébiránt forgásos rendszerben tevékenykedik majd, azaz egy év elteltével felcserélődik a beosztás. Ez azért jó, mert így a juniorokká vált ifiket tovább tudja vinni az addigi edző.

Az elnökség igent mondott a jövő évi, pekingi Universiadéra - ez volt ennek az évnek az utolsó érdemi döntése az utolsó elnökségi ülésen. December 27-én pedig következhet az éves közgy?lés - remélhetőleg teljes egyetértésben.

(a. z.), Nemzeti Sport 2000.12.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK