FONTOS


 

Indegenben nyert a BVSC a vízilabda BL-ben

A vízilabda LEN Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Eger a Vasast fogadta és egy gólos vereséget szenvedett. A Bajnokok Ligájában győzelemmel mutatkozott be a BVSC-Brendon.

Olympic Nice (francia) - BVSC-Brendon 4-5 (1-2, 1-0, 1-2, 1-1)
gólszerzők: Crivelli 2, Berenguel, Duchet 1-1, illetve Tóth F., Petik, Dávid, Varjas, Ibolya 1-1

UVMK-Bau System Eger - Vasas-Plaket 6-7 (2-2, 1-2, 2-1, 1-2)

Szőnyi út, 1000 néző, V: Petrovic (jugoszláv), Stampalija (horvát)
gólszerzők: Pulay 2, Csányi 2, Szabó, Pszota 1-1, illetve Vári 2, Regős 2, Gyöngyösi, Martinovics, Rex-Kiss 1-1

Ötezer néző, teltház előtt jól kezdett a BVSC, de 2-0-ás vezetésük után az ellenfél fordítani tudott. Dávid egyenlítése után azonban Varjas négyméteresből ismét a vendégeket juttatta előnyhöz.

A harmadik-negyedik játékrészben a franciák sorozatban hagyták ki a létszámfölényes helyzeteket (egyszer például kettős emberfórt is), a vasútasok pedig élni tudott a lehetőséggel: az utolsó hét percben Ibolya lefordult, és a kapus hasa alatt talált be. Újra kimaradt nizzai lehetőségek következtek, és bár egy gólt még elértek, Gerendás György tanítványainak az utolsó fél percben már csak a labdát kellett tartaniuk.

A magyar gárda a Kék-csoport leggyengébb tagjának tartott - de a francia bajnokságból magasan kiemelkedő - ellenfelével szemben értékes győzelmet aratott.

Változatos, jó iramú és izgalmas meccset játszott a két magyar csapat. Az esélyesebb Vasas 4-3-as vezetése után több mint egy negyeden keresztül nem tudott gólt lőni, kihagyott három emberelőnyt is, és ezzel felhozta az addig is jól játszó és lelkes ellenfelét.

Az Eger élt a lehetőséggel (5-4-re vezetett is) és a hajrában sem könnyen adta meg magát. A Komjádi uszodában február 12-én sorra kerülő visszavágón egyértelműen a Vasas az esélyesebb, de az egriek helyzete sem reménytelen.

[origo], 2000. január 29.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK