FONTOS


 

A Toyota a pólósok új szponzora

A Magyar Vízilabda Szövetség és a Toyota Motor Hungary Kft. pénteken a Hajós Alfréd uszodában együttműködési megállapodást írt alá, melynek értelmében az idén főszponzorrá váló cég jelentős anyagi támogatást nyújt, és nyolc Avensis típusú gépkocsit ad használatra.

Az autókkal a szövetség elnöke és főtitkára mellett Kemény Dénes, az olimpiára aranyesélyesként készülő férfiválogatott szövetségi kapitánya, valamint az itthon szereplő kulcsjátékosok (Kósz Zoltán, Kovács Zoltán, Tóth Frank, Märcz Tamás és Vári Attila) járnak majd.

Martin György elnök szerint a szövetség fennállásának messze legnagyobb - nem állami jellegű - támogatásáról van szó. Úgy vélte, hogy a cég egy hírnevéhez méltó sportágba fekteti pénzét.

Oda Maszatosi, a kft. elnöke elárulta: nemrégiben meglepve értesültek arról, hogy az MVLSZ anyagi nehézségekkel küzd, holott a magyar vízilabda mindig a világ élvonalába tartozott, és - ahogy a japán üzletember fogalmazott: a szakértők szerint - a férficsapat jelenleg egyenesen a legjobb.

Ezért a Toyotánál elhatározták: segítenek megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy az érintetteknek csakis a szakmai munkára kelljen koncentrálniuk. Megtiszteltetésnek tartják, hogy részesei lehetnek egy "sikertörténetnek", amelynek főszereplői, reményeik szerint, a sydneyi olimpián érnek a csúcsra.

[origo], 2000. február 18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK