FONTOS


 

Magyar-olasz párharcok a kupaelődöntőkben

A Florentiát fogadó Honvéd-Domino (KEK) és a Pescarába utazó Vasas-Plaket (LEN Kupa) révén két fronton is magyar-olasz párharc lesz az európai vízilabdakupák elődöntőjének első mérkőzésein, míg a BVSC-Brendon a Bajnokok Ligája 3. fordulójában a címvédő Splitska Banka Splitnél vendégeskedik.

A bajnok vasutasok jó kezdés (5-4-es győzelem a francia Olympic Nice otthonában) után értékes pontot vesztettek a Szőnyi úton a görög Olimpiakosz ellen (6-6). A négy együttes közül legjobbnak tartott, eddig százszázalékos horvátokkal szemben kellene javítani (vasárnap, 16.30 óra).

- Az ÚTE ellen a Magyar Kupa negyeddöntőben a továbbjutásunk várható volt, ezért egyfajta felmérőnek szántam a mérkőzést a spliti út előtt, de erre nem volt alkalmas - fejtette ki Gerendás György, a BVSC mestere. - Odakint illene végre jól játszanunk, megmutatni, mit tudunk, de a győzelem persze ennél fontosabb lenne.

A Honvéd szerdán címvédőként kiesett az MK-ból, így most már csak a KEK maradt számára. A szakvezető Kovács István győzelmet vár itthon az RN Florentia ellen (vasárnap, 19 óra, Kőér utca), a vendégcsapatban - több olasz válogatott pólós, valamint az egykor a Vasasban légióskodó orosz Gorskov mellett - Fodor Rajmund is szerepel. - Háromgólos győzelem már elég lehet a kinti visszavágóra. Úgy kell játszanunk, mint a Fradi ellen szombaton, a szerdai második mérkőzést pedig egyszerűen el kell felejteni - mondta a Honvéd szakvezetője.

A Vasas e hét végén utazik Olaszországba, ahol a Conad Pescara várja a csapatot (szombat, 20 óra). Vári Attila fél évvel ezelőtt nagy sikerrel, Európa-bajnokként tért vissza Itáliából (pontosabban Firenzéből), most viszont olyan eredménnyel is elégedett lenne, ami a két hét múlva sorra kerülő budapesti összecsapásra is hagyna esélyt.

- Nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, tele olasz és horvát válogatottakkal. Kiélezett küzdelemre számítok, szerintem a pillanatnyi forma dönt majd. Egygólos vereség vagy pláne döntetlen igazán megfelelő volna - fogalmazott.

[origo], 2000. február 24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK