FONTOS


 

Bajnokok Ligája elődöntős a BVSC

Megnyerte utolsó mérkőzését a BVSC-Brendon vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája középdöntőjében és - függetlenül a horvát és a görög bajnok spliti találkozójának eredményétől - csoportgyőztesként jutott a május végi (26-27.) négyes döntőbe.

középdöntő, Kék-csoport, 6. forduló:
BVSC-Brendon - Olympic Nice (francia) 9-4 (1-1, 1-0, 1-0, 6-3)
Szőnyi út, 1000 néző, vezette: Bras (holland), Ruhl (német)
góldobók: Tóth F., Dala, Dávid 2-2, Petik, Fülöp, Németh 1-1, illetve Ducher 2, Andriev, Augier 1-1

Szívósan, erőszakosan, a francia vízilabda általános színvonalához képest nagyon jól játszott az első három játékrészben a vendégcsapat. Részben ezen múlott, hogy a BVSC nem tudott jelentősebb előnyt szerezni, de kellett az első három negyed gólínségéhez a legbiztosabb hazai helyzetek sorozatos kihagyása is.

A hajrában, amikor már biztosan vezetett 3-1-re a magyar bajnok, három percen belül több gól esett, mint korábban 21 perc alatt. Végeredményben a BVSC igazolta a papírformát, időnként jól játszva őrizte meg tavaly október óta tartó veretlenségét és jutott csoportelsőként Európa legjobb négy csapata közé.

A BVSC-Brendon a jobb egymás elleni eredmények (6-6, 6-5) révén megelőzte meg a címvédő Splitska Banka Split csapatát, így a horvátok hiába győzték le a görög Olimpiakoszt a középdöntő zárónapján, azonos pontszámmal és jobb gólkülönbséggel is csak a második helyen jutottak tovább. A BL elődöntőjében a szintén horvát Mladost Zagreb lesz a BVSC ellenfele.

A Kék-csoport 6. fordulójának másik eredménye:
Splitska Banka Split (horvát) - Olimpiakosz Pireusz (görög) 8-5

A csoport végeredménye
1. BVSC-Brendon (magyar)633-41-349
2. Splitska Banka Split (horvát)641151-379
3. Olimpiakosz (görög)622245-446
4. Olympic Nice (francia)6--636-580

A Piros-csoport zárófordulójában Varga Zsolt csapata, a Mladost Zagreb hazai medencében is 10-5-re kikapott a csoportelső jugoszláv Naftagas Becejtől (Vincze Balázs és Tóth László együttese), és a második helyen került be a négyes döntőbe, ahol a BVSC lesz az ellenfele. Az Óbecsén rendezendő "final four" másik ágán a házigazdák a splitiekkel mérkőznek majd.

[origo], 2000. április 9.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK