FONTOS


 

Olimpiai selejtező előtt a pólós lányok

Tóth Gyula szövetségi kapitány és a nőivízilabda-válogatott játékosai is optimistán várják a hétvégén kezdődő palermói olimpiai selejtezőt, ahol a döntőbe kerüléssel a csapat továbbjuthat, és - a mindössze hat sydneyi résztvevő miatt - egyben a teljes magyar ötkarikás küldöttség első biztos pontszerzője lehet.

A Magyar Vízilabda Szövetség keddi sajtótájékoztatóján a vezetőedző elmondta, a másfél hete Athénban rendezett tornán helyenként már remekül játszott csapata. - Ha a görögországi viadalon mutatott formát tartani tudjuk Szicíliában is, akkor már csupán egy kis szerencse és megfelelő játékvezetés kell az olimpiai részvételhez - fogalmazott Tóth Gyula.

A barcelonai 2., a szentesi 1. és az athéni 3. hely után a kapitány kijelölte azt a 13 játékost, akik szerdán elutaznak a 13 gárdát felvonultató április 22-30-i viadalra: Sós Ildikó, Tóth Andrea, Szremkó Krisztina, Stieber Mercédesz, Tóth Noémi, Rédei Kata, Valkay Erzsébet, Valkay Ágnes, Tóth Gabriella, Sipos Edit, Drávucz Rita, Kisteleki Dóra és Győri Eszter.

A csapat Spanyolország és Franciaország társaságában a C csoportba került, majd az eredmények megőrzésével a középdöntőben a D csoport (Japán, Nagy-Britannia, Oroszország, Brazília) három jobbik tagja ellen száll vízbe. A legtöbb pontot gyűjtő két együttes az elődöntőben a másik ág továbbjutóival találkozik. A finalistákon kívül a harmadik helyezett csak akkor szerez olimpiai kvótát, ha az Ázsiát képviselő Kazahsztán nem jut a legjobb nyolc közé (aminek kicsi a valószínűsége). Az ausztráliai mezőny másik fele már ismert: a házigazdákon kívül Kanada és Hollandia biztosan ott lesz.

- Rajtunk és a vendéglátókon kívül az amerikaiak, a görögök és az oroszok esélyesek a döntőre - fejtette ki Tóth Noémi. - A csapatunk eltökélt, és ha úgy alakul, még olyan áron sem szeretnénk kikapni, hogy az elődöntőben elkerüljük az olaszokat. Amennyiben ki akarunk jutni Sydneybe, adott esetben őket is le kell győznünk.

[origo], 2000. április 18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK