FONTOS


 

kedvezőtlen olimpiai sorsolás

Hannoverben az olimpiai selejtező után elkészítették a sydneyi torna sorsolását. A két hatos csoport közül a magyarok a nehezebbe kerültek. Kemény Dénesék ellenfelei Horvátország, Jugoszlávia, az Egyesült Államok, Görögország és Hollandia lesznek.

Vízilabda, olimpiai csoportbeosztás:
A csoport: Olaszország, Spanyolország, Oroszország, Ausztrália, Szlovákia, Kazahsztán
B csoport: MAGYARORSZÁG, Horvátország, Jugoszlávia, Egyesült Államok, Görögország, Hollandia

A magyar válogatott elkerülte a legutóbbi két olimpiai bajnokot (az olaszokat és a spanyolokat), és a világbajnoki címvédőt (1998, Perth: Spanyolország, a magyarok előtt). Ennek ellenére a papírforma szerint az a hatos az erősebb, amelyikbe Kemény Dénes legénysége mellett a tavalyi Eb-n döntős horvátok, a most véget ért selejtezőt nyerő jugoszlávok, a hannoveri bronzmeccsen győztes görögök, a mindig életveszélyes amerikaiak kerültek, s egyedül a hollandok lógnak ki a sorból.

Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: - Bele kell nyugodni, nincs mit tenni: egy olimpián nincs könnyű csoport. Mivel az első 4-4 helyezett jut az egyenes kieséses negyeddöntőbe - és ott keresztbejátszások lesznek, azaz az elsők kerülnek szembe a negyedikekkel és így tovább - egészen biztos nagy szerep vár a "taktikusokra", mert mindenki számol majd: kit hogyan lehet elkerülni? Tekintettel arra, hogy az olaszok, az oroszok és a spanyolok mellett az otthon játszó ausztrálok várhatók az A csoportban az első négy közé, csoportgyőzelmünk esetén sem biztos, hogy könnyű helyzetben lennénk.

A hamburgi selejtező helyosztói:

a döntőben:
Jugoszlávia - Oroszország 10-7
a 3. helyért:
Görögország-Szlovákia 9-7

A végeredmény: 1. Jugoszlávia, 2. Oroszország, 3. Görögország, 4. Szlovákia, 5. Hollandia, 6. Románia, 7. Németország, 8. Kuba, 9. Brazília, 10. Lengyelország, 11. Franciaország, 12. Kanada.

[origo], 2000. május 14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK