FONTOS


 

Gerendás a lelátóról nézheti a vízilabda-bajnoki döntőt

Gerendás György, bár vitatja kiállítása jogosságát, a vízilabda-bajnoki döntő szerda délutáni negyedik mérkőzése előtt levélben közölte a szövetség elnökségével: elfogadja az egy mérkőzésre szóló eltiltást.

Gerendás azzal indokolta döntését, hogy nem akarja fokozni az amúgy is feszült hangulatot és elrontani az őt kiállító játékvezetőhöz, Konrád Ferenchez fűződő több évtizedes barátságát. A tréner így a bajnoki arany szempontjából is fontos szerda délutáni (17 óra) meccsen a népligeti Fradi-uszoda lelátóján foglal helyet, a címvédő Szőnyi útiakat asszisztense, Ambrus Tamás dirigálja.

A sportág legfelső vezető testülete a Gerendás-reagálásból kiindulva felszólította az FTC-t, hogy nevezzen meg egyet a három szóba jöhető elkövető közül, aki a múlt pénteki találkozón súlyos sérülést okozott a BVSC-s Ibolyának. A ferencvárosiak nem "választottak" tettest Hesz, Vogel és Balogh közül, így a vizsgálat folytatódik, annak lezártáig mindenki játszhat.

Az elnökség az esetet követő bántó bizonytalankodás miatt felfüggesztette a versenybíró-bizottság tevékenységét, annak feladatait egy személyben a szövetség elnöke, Martin György látja el.

[origo], 2000. június 7.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK