FONTOS


 

A Vasas két évre szerződött Somossyval

Az egykori 169-szeres válogatott, Európa-bajnok és vb-ezüstérmes pólós, a 44 esztendős Somossy József lett a Vasas-Plaket élvonalbeli vízilabdacsapatának vezetőedzője.

Somossy, aki Faragó Tamás örökébe lép, visszatér egykori sikerei színhelyére: 1993 nyarától két és fél szezonon keresztül már irányította ó Vasast, s ez idő alatt KEK-et nyertek, s kétszer játszottak bajnoki döntőt.

- A közeljövő csapatát szeretném nagyon gyorsan kialakítani - körvonalazta az MTI érdeklődésére elképzeléseit Somossy, akit 1985-ben az év vízilabdázójának választottak, később éveket töltött Olaszországban. - Zajlanak, de jobbára csak most kezdődnek a tárgyalások, remélem, hogy a meghatározó játékosok maradnak, és még erősíteni is tudunk.

Gyalog András, a Vasas ügyvezető elnöke közölte: kétéves szerződést írtak alá csütörtökön az új szakvezetővel, akitől nyugodt, következetes munkát és a klub múltjához méltó (13-szor nyert bajnokságot, 1979-ben és 1984-ben BEK-győztes volt az angyalföldi csapat) eredményt várnak.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Faragó Tamás - miután egyetlen jelölt a posztra - hamarosan a női válogatott szövetségi kapitánya lehet.

[origo], 2000. június 15.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK