FONTOS


 

Két győzelem után a horvátok várnak ránk

Edzőmeccs jellegű találkozón könnyed, ötgólos (9-4) győzelmet aratott a magyar vízilabda válogatott Szlovákia ellen a spliti Európai Nemzetek Ligája tornán, a 2. fordulóban. A csoportelsőségért a spanyolokat szintén legyőző horvátokkal meccsel vasárnap Kemény Dénes együttese.

Európai Nemzetek Ligája, A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Szlovákia 9-4 (3-0, 3-0, 1-2, 2-2)
v: Aguialono (olasz), Hausche (német)
Magyarország: Szécsi - Steinmetz, Molnár, Kásás, Benedek, Biros, Kiss csere: Vári, Varga I Zs., Varga II Zs., Fodor, Székely
góldobók: Molnár, Kásás, Fodor 2-2, Benedek, Vári, Székely 1-1, illetve Gyurcsi 2, Nizsny, Kaid 1-1

Eleinte akkor lőttek gólt a magyarok, amikor akartak, ugyanez nem mondható el az ellenfélről. A szlovákok 7-0 után, a 19. perc végén szerezték első találatukat, emberelőnyből. Ezután egy fokozattal visszakapcsolt Kemény Dénes legénysége, már felváltva estek a gólok, Szlovákiának is volt egy-két mutatós akciója.

A magyar együttes néhány támadásából látszott, hogy az elmúlt hetek kemény edzései után lassan-lassan formába lendül. Ennek ellenére sok volt a kihagyott helyzet, a hajrában még létszámfölényből sem sikerült gólokat szerezni.

Egyénileg Kásás játszott kiemelkedően: védekezésben és támadásban is imponáló volt a produkciója. Az előző naphoz képest lényegesen aktívabb szerepet vállalt Benedek is: sokszor magabiztosan szerelt, s közel egy év után gólt is szerzett a válogatottban. A magyar együttes vasárnap (21 órakor) a házigazda horvátokkal játszik.

Az A csoport másik találkozóján:
Horvátország-Spanyolország 10-8 (3-0, 2-3, 3-5, 2-0)

A csoport állása:
1. Horvátország 4 pont (22-13)
2. Magyarország 4 (18-11)
3. Spanyolország 0 (15-19)
4. Szlovákia 0 (9-21)

A B csoportban (Moszkva):
Olaszország-Jugoszlávia 5-4
Oroszország-Görögország 12-5
Olaszország-Görögország 13-11
Jugoszlávia-Oroszország 8-7

[origo], 2000. július 15.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK