FONTOS


 

Döntetlen után második hely

Nagy taktikai csatában döntetlent (7-7) játszott a magyar válogatott a házigazda horvátokkal a vízilabda Európai Nemzetek Ligája spliti, csoportelsőséget eldöntő meccsén. A pontosztozkodással, jobb gólkülönbségével a horvátoké lett a tornagyőzelem, a magyarok előtt.

Európai Nemzetek Ligája,

A-csoport, 3. forduló:

Magyarország-Horvátország 7-7 (1-2, 3-1, 2-2, 1-2)

vezette: Dani, Aguialono (mindkettő olasz)

A magyar csapat összeállítása: Szécsi - Steinmetz, Fodor (képünkön), Székely, Kásás, Molnár, Benedek csere: Varga I. Zs., Biros, Vári, Kiss, Vincze, Marcz

Góldobók: Székely 3, Kásás, Molnár, Benedek, Vári 1-1, illetve Simenc, Barac, Fatovic 2-2, Stritof 1

Sajátos rekordot javított a mérkőzésen az egyébként kombinatívan, helyenként jól játszó magyar válogatott: tíz létszámfölényes helyzetéből kilencet (!) kihagyott. Ennek ellenére megnyerhette volna a mérkőzést, mert az olimpiai csapatba kerülésért imponáló módon harcoló Székely szinte minden kínálkozó lehetőségét gólra váltotta, Szécsi (ő is szeretne ott lenni Sydneyben) kitűnően védett és Benedeknek volt néhány olyan megmozdulása, amely a legszebb napjaira emlékeztetett.

A magyarok 1-0-ra, utána 4-3-ra vezettek és ettől kezdve mindig náluk volt az előny, egészen az utolsó negyed ötödik percéig, amikor sikerült a vendéglátók legjobbjának, Simencnek kiegyenlítenie.

Bár mindkét csapat játékán látszott, hogy ezekben a hetekben elsősorban az edzésekkel, a felkészüléssel törődnek, színvonalas és változatos volt a játék. A magyarok nyerhettek volna, hiszen csak az egy kihasználtnál eggyel több emberelőnyt kellett volna belőni. Így gólkülönbséggel maradt Kemény Dénes legénységének a második hely és a tanulság: nem csak akkor kell villogni, amikor egyenlő létszámú csapatok küzdenek egymással.

További eredmény: Spanyolország-Szlovákia 12-4 (3-2, 4-1, 3-1, 2-0)

Az Európai Nemzetek Ligájának A-csoportjában az első torna végeredménye:

1. Horvátország 5 pont (29-20)
2. Magyarország 5 (25-18)
3. Spanyolország 2
4. Szlovákia 0

Folytatás szerdától Budapesten, az Unicum Kupán.

MTI), Sporthírek 2000. július 17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK