FONTOS


 

Olasz bajnokság
Benedek már megint kezdi

A góllövőlistát utca-, de inkább orszá gúthosszal vezető Benedek Tibor ismét "a húrokba csapott", avagy a reneszánszát élő magyar balkezes hat góllal nyitotta az alapszakasz második félidejét. Akárcsak az elsőt. Tavaly ősszel az első három körben egyaránt hatot vágott, és a palermóiak ellen ezúttal sem adta alább. "Ennél többet nem is nagyon ildomos lőni. A nehéz meccseken úgysem lehet hatokat vágni, így viszont nem lesz annyira feltűnő a visszaesésÉ" - humorizált az olimpiai bajnok, akinek amúgy sem rossz hangulatát még inkább feldobta, hogy az ünnepeket Barcelonában töltötte családjával.


Benedek, akárcsak ősszel, most is hattal indított

Fordított előjellel érződött a karácsonyi hangulat a listavezető firenzei gárdán. A Bologna már 5-1-re és 6-3-ra is vezetett a nagy esélyes vendégek ellen, akik eleinte keresgélték a fonalat. "Vagy ahogy itt mondják: még a panettonét büfögte vissza a csapat - értékelt a Florentia magyar ásza, Fodor Rajmund. - Ez az itteni karácsonyi sütemény, a kuglófra hasonlít, és eléggé elnehezített mindenkitÉ" A szélső amúgy szintén nem alkotott maradandót, kihagyott egy tuti ziccert - "így fordulhat elő, hogy valaki ég a vízben", mondta erről -, ám amikor igazán fontos volt, nem hazudtolta meg önmagát. Miután az élcsapat 6-6-nál utolérte vetélytársát - amelyben Tóth Frank vitte a prímet két pazar kapásgóllal -, igazán fordulatos végjáték következett, 7-8 után a Bologna egy perc alatt fordított (9-8), három perccel a vége előtt Gorskov egyenlített. Mígnem eggyel a duda előtt Fodor megint meglógott, és ezúttal nem hibázott. "Ehhez azért kellett Gosa remek passza is" - közölte Rajmund, aki előző este szállodai szobájukban azon kapta magát, hogy félig hátat fordítva olvas orosz szobatársának, aki így premier plánban láthatta a karácsony idején, frissen készített sydneyi tetoválást Fodor lapockáján. "Gyorsan megfordultam, nehogy azt higgye, szórakozni akarok vele, elvégre neki nincsenek túlzottan kellemes emlékei az olimpiárólÉ"

Fodor amúgy nem volt egyedül pislákolásával, jó néhány honfitársa gyengélkedett az idei első kanyarban - nem véletlenül. Sztárjaink többsége inkább pihenésre használta fel az ünnepeket - vagy gőzerővel vizsgázott, mint Kiss Gergő, aki szokásáról eltérően egy gólt sem vállalt a bolognaiaknál (Steinmetz Barna még vissza sem tért a Posillipóhoz, elvégre a hét elején még két jogi meccs is vár rá az egyetemen).

Szintén nullával zárt Kásás Tamás, holott egy 18-3-as meccsen elvileg becsúszhatott volna egy gól tőle, a No. 1-től. "Két hétig a medence környékére nem mentem, ez látszott a teljesítményemen - jelentette ki kissé álmos hangon Nápoly szemefénye. - Hétfőtől kezdem a komoly melózást, remélem, a hónap végén már nem nagyon kell feltenni a ?mi volt veled?= kérdést." Kásás mentségére szól az is, hogy kevés időt töltött a vízben, minthogy az első negyedben begyűjtött két kiállítást. "Az a bíró szórt ki a semmire, aki nemrég odajött a reptéren hozzám haverkodni - kedves ember, nem?"

Azért akadt olyan bajnokunk is - Benedek mellett -, aki igazán kitett magáért: a góllövőlistán második helyen álló Märcz Tamás egy könnyed hármast hintett a Bogliascónak (utóbbiból hiányzott a vállával bajlódó Petőváry Zsolt), ami mutatja, a Savona klasszisának lelkén ejtett sebek nyolc napon belül meggyógyultak. Bár a folyamatban saját bevallása szerint nagy szerepe volt annak, hogy végre ismét béke és nyugalom veszi körül a Ligúr-tenger partján - a Szuperkupa-döntő idején semmi pillanat alatt elmocsarasodó magyar közegben aligha tért volna vissza ily hamar a rendes kerékvágásba

(cs.g.), A színes Sport 2001.01.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001