FONTOS


 

Gerendás nem érzi saját csapatát
Lehet egy sérülttel több?

A fenti kérdésre az FTC-Thomas Jeans együttesénél a válasz szokás szerint: igen! Merthogy a bajnoknál hovatovább az egy fő per hónap ritmust sem tudják tartani, januárban immár a második játékos dőlt ki a sorból. Az ujját kevés híja "lefűrészelő" Kardos István után ezen a héten Haufe Tamás válla készült ki úgy, hogy könnyen elképzelhető, a januárban esedékes további meccseket - így a szombati, BVSC-Brendon elleni rangadót - balkezes nélkül játssza le a címvédő.

"Az ember úgy gondolná, hogy egy bajnokcsapat edzőjének kényelmes élete van, egy posztra több klasszist is bevethet, egyetlen gondja, hogy a sok jó játékos közül kit hagy ki. Nahát ennek a szele idén még egyáltalán nem legyintett meg - panaszkodott az FTC- Thomas Jeans mestere, Vad Lajos. - Lassan ott tartunk, hogy egyben bízhatunk: hajrá, Fradi, aztán előre, a többit pedig meglátjuk."


Emlék az utolsó népligeti meccsről: a bajnoki döntő negyedik felvonása előtt Szécsi és Märcz a hálót kötözgeti. A BVSC-seknek és a fradistáknak most is van egy csomó problémájuk

Haufe nem túl "konkrét", ám mindenképp pihentetést igénylő sérülésével kapcsolatban a tréner megjegyezte, hogy kockáztatni lehetne, de nincs semmi értelme: "Túl fiatal ahhoz, hogy játsszunk az egészségével. Ha most rásérül, esetleg véget ér számára a szezon, és ki tudja, mennyire törik meg a pályafutása. Megpróbáljuk megoldani a helyettesítését, szerintem menni fog." Vad amúgy bízik abban, hogy a csapat ugyanolyan egységes játékot produkál, mint egy hete a Vasas-Plaket ellen: "Csak a Vasutasra koncentrálunk, semmi másra, a jövő heti Bajnokok Ligája-mérkőzés egyáltalán nem foglalkoztat bennünket, annak a vi- deokazettáját ráérünk végignézegetni Athénben."

Zuglóban épp fordított a helyzet: mindenki egészséges, sőt, az eddig a gerincével bajlódó Dávid Zoltán is elkezdte a komolyabb edzéseket (ámbátor egy viharos lefolyású hasmenés három napra kivette a munkából) - a csapat viszont bántóan gyengén vízilabdázott egy hete, az UTE-Taxi2000 ellen.

"Talán az is számít, hogy újfajta taktikát gyakorlunk, amit később, az igazán fontos mérkőzéseken kívánunk alkalmazni - vélekedett a BVSC-Brendon szakvezetője, Gerendás György. - Az új játékosaink még elég nehezen boldogulnak az egyik régi formációra épülő védekezési rendszer elsajátításával, de pánikra nincs okunk: a valóban sokat számító mérkőzésekig van másfél hónapunk, ennyi idő alatt összeállhatunk. Jelenleg viszont épp az a gondom, hogy nem érzem a csapatomat. Egy edző általában szokta sejteni, mi lesz, hogy lesz - ezúttal viszont fogalmam sincs."

A ligeti körülményekkel kapcsolatban - meleg víz, pára, katlanjelleg - Gerendás amondó: "Minthogy igazán nagytestű embereink ?leváltak= a csapatról, az esetlegesen melegebb víz nem zavar minket. A Fradi formája viszont igen." Épp ezért az edző elégedett lenne ugyanazzal az iksszel, ami a két gárda legutóbbi, népligeti összecsapásán született négyszer hét perc alatt - más kérdés, hogy akkor még következett egy hosszabbítás, továbbá a hirtelen halál, amelynek során Székely Bulcsú szemtelen lövésével a zöldek megnyerték az aranyérmet. "De akkor sem lennék boldogtalan, ha hasonló színvonalú mérkőzést vívnánk, az a meccs ugyanis szakmai szemszögből kifejezetten jól sikerült nekünk is. És most még hosszabbítás sem jönne, amit elveszíthetnénk."

(cs.g.), A színes Sport 2001.01.20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001