FONTOS


 

Olasz bajnokság: visszatért Kásás életkedve
Kissék megint elszalasztották

"Ez a sok zselés hajú nápolyi tahó!É" - dühöngött Kásás Tamás, miközben a hétvége tanulságairól érdeklődtünk a mobiltelefonján. A Posillipo magyar ásza Steinmetz Barnával egyetemben éppen a Napoli-Udinese futballmérkőzésről sétált kifelé a San Paolo-stadionból, vagy inkább menekült, ugyanis a tömeg áramlása arrafelé nem egy magyar bajnokit követő diszkrét bandukolásra emlékeztet. "Nézz már oda, te szemét!É Nem igaz, hárman ülnek egy motoron, és átmennek a lábamon!É" - fortyant fel kisvártatva, egyszersmind érzékeltetve a vesztes meccs utáni közállapotokat. Ennél egyébként valamivel nyugodtabban zajlott a Savonával vívott meccs, amelyen a címvédő biztosan győzött. A decemberben teljes nihilbe zuhanó világsztár közölte, "kezdem kifejezetten jól érezni magam", és nem csupán amiatt, mert tüskerövidségűre nyíratta a frizuráját. "Megint élvezem a játékot" - jelentette ki, amit egy briliáns akciógóllal is igazolt (a héten lázzal és megfázással küszködő Steinmetz érthető okokból nem volt az igazi). A vendégeknél játszó sydneyi bajnoktárs, Märcz Tamás ugyanakkor a dupla védőőrizetben nem tudott igazán kibontakozni: "Szereztem hat-hét kiállítást, de tragikusan játszottuk meg az emberelőnyöket, tizenkettőből ha kettőt lőttünk be, ezért is kaptunk ki oly simán." A góllövőlista második helyezettje mindazonáltal derűs - de még milyen derűsÉ! - hangulatban hagyta ott Nápolyt szombat reggel, miután péntek este "rendeztünk egy kis összetartást Kásáékkal."


Kiss két gólja sem volt elég Bresciában: a Bologna az idei harmadik meccsét is elveszítette többgólos vezetésről

Szintén az emberelőnyök miatt bukott a kisebbik nápolyi csapat, holott remekül tartotta magát Reccóban: a jóval esélyesebb gárdától csupán két góllal kapott ki úgy, hogy tíz emberelőnyből egyet sem tudtak belőni Regősék. Akiken amúgy tán az sem lendített sokat, hogy a kapu előtt kissé vehemensen takarító hálóőrük, Violetti a negyedik negyedben begyűjtötte a harmadik hibáját és kipontozódott.

Hogy a Bologna elképesztően szoros találkozón végül kikapott Bresciában, hovatovább kalkulálható volt. Kiss Gergőék idén minden hétvégén kimerítik a "csodamulasztás bűntettét", avagy a Florentia és a Recco ellen is remekeltek, mégis veszítettek. Ezúttal 8-3-ra és 10-6-ra is vezettek a sztárokkal teletűzdelt hazai gárda ellen, végül mégis pont nélkül távoztak. "A kapusunk elfáradt, minket külön fogtak emberfórban, azaz hiába lőttünk Frankkal akciógólokat, az előnyök nem mentek be a második félidőben" - értékelte Kiss a történteket. Mi- után a bresciaiak egy 5-0-ás szériával fordítottak, Tóth még visszahozta az esélyt, ám az utolsó 64 másodpercben két fórt is kapott a Systema, és a másodikat Vicsevics két másodperccel a duda előtt belőtte a széléről.

A két veretlen éllovas, a Florentia és a Roma egyaránt teljesítette a kötelező feladatot, bár könnyen előfordulhat, hogy a két együttes közötti négypontos különbség idővel csökkenni fog. Fodorék ugyanis szombattól kemény menet elé néznek, elvégre a KEK-ben a jugoszláv Hercegnovival negyeddöntőznek, a két összecsapás közé pedig egy savonai kirándulás, valamint a Posillipo elleni csúcsrangadó ékelődik. Benedeknek és római társainak ezzel szemben csak a hazai bajnokságra kell koncentrálniuk, ami nem kis előny a hatalmas darálásban.

(cs.g.), A színes Sport 2001.01.22.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001