FONTOS


 

Molnár jobb híján verekedéssel töltötte az időt
Lassan indul a verkli

Amontenegrói együttesek ugyancsak megnehezítették a nagy favorit dolgát a Jugoszláv Kupa négyes döntőjében. Legutóbb ugyanis tavaly tavasszal fordult elő a Bajnokok Ligája-győztes Becsejjel, hogy egy hivatalos mérkőzést ne nyerjen meg négyszer hét perc alatt. Akkor egy BL-csoportmeccsen végzett döntetlenre Berlinben a Spandauval, most pedig a hazai kupa fináléjában szenvedett az óbecsei társulat. Amely számára már az elődöntő sem volt sétagalopp, miután a Primorac Kotort sikerült felengednie 7-3-ról 7-7-re, hogy végül 10-8-cal megszerezze a győzelmet. Az egyaránt két-két gólt lövő magyar duó, dr. Molnár Tamás és Biros Péter ekkor még jelentős mértékben járult hozzá a sikerhez, a vasárnapi döntőben viszont nem volt túl sok mozdításuk a Jadran Hercegnovival szemben. "Inkább a küzdeni tudás emelhető ki a csapattagok többségénél - értékelt önkritikusan Molnár doktor.
- Szapics vitt minket a hátán, hat gólt lőtt, aztán Vaszovics játszott még úgy-ahogy elfogadhatóan, a többiek viszontÉ"


Molnárt (kék sapkában) nemigen engedték kibontakozni a Hercegnovi bekkjei, igaz, ő így is hagyott nyomot - az arcukon

A klassziscenter mindazonáltal úgy vélte, a játékvezetők érezhetően elérkezettnek látták az időt arra, hogy megtörjön a Becsej nagy otthoni sorozata (négy éve minden trófeát a kisváros gárdája gyűjt be). Zimonjicsot már a hatodik percben kiszórták szövegelésért, Uszkokovics a negyedik rész elején pontozódott ki, azaz a becseji bekkek hullottak, akár az őszi szilva a fáról. "Engem bezzeg két kézzel fogtak a víz alatt, úgyhogy a meccs nagy részét verekedéssel töltöttem - közölte Molnár, miközben épp Szeged felé autózott Birossal.
- Erőlködött az egész csapat, Peti is, én is, végül nyertünk a hosszabbításban, holott legalább öt-hat góllal vagyunk jobbak a Jadrannal. Igaz, az azért baj, hogy állandóan mondjuk, kinél mennyivel vagyunk jobbak, aztán ez sohasem jön ki. Meglehet, annak köszönhető, hogy azért igazán jelentős munka még nem volt az olimpia óta, inkább rutinból oldottuk meg a feladatokat - a verkli majd csak most fog beindulni."

A muzsikaszó tisztább felcsendülésében alkalmasint az is segít, hogy végre ismét fizetést osztottak a klubban, ami az elmúlt hónapokban nem volt gyakorlat. Azaz a hétvégi Bajnokok Ligája-rajt előtt rendeződni látszanak a sorok Európa legjobb klubcsapatánál, amelynél egyelőre nem téma a nagypolitikában egyre többször szóba kerülő montenegrói önállósodás. Tekintettel arra, hogy a becseji gárda jó néhány klasszisa a kisebbik jugoszláv tagköztársaság szülötte, ez akár feszültségeket is okozhatna, ám Molnár szerint az öltözőben még csak nem is beszélgettek erről: "Szerintem ha nagyban külön is válnak valamelyest - bár a teljes függetlenség aligha valószínű - a sportban nem szakadnak szét."Egy biztos, nem járnánk jól az osztódással, elvégre "kinőne a vízből" még egy igen erős vetélytárs.

Jugoszláv Kupa. Elődöntő: Jadran Hercegnovi-Budvanszka Rivijera 10-3, Nis-Naftagas Becsej-Primorac Jugopetrol Kotor 10-8. Döntő: Becsej-Hercegnovi 13-12 (hosszabbítás után)

(cs.g.), A színes Sport 2001.01.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001