FONTOS


 

Fantasztikus Fradi-fórok
Nyéki Balázs a második

Öt pólós akadt, aki három vagy annál több gólt szerzett a Bajnokok Ligája nyitányán, s ebből kettő az FTC-Thomas Jeansben játszik, többek között ez az első kör mérlegének örömteli része. A forduló legeredményesebbje Alekszandar Sapics volt, az óbecsei zseni ötször talált a nizzaiak hálójába, őt követi a franciák horvát ásza, Vitomir Padovan, no és persze Nyéki Balázs négy-négy góllal (a Fradi 21 éves pólósát dr. Kemény Dénes ezután máris meghívta a válogatott hétfőn tartott keretedzésére). Ketten szórtak egy-egy triplát: Elvis Fatovics Dubrovnikban keserítette Kásásék életét, míg Székely Bulcsú Pireuszban vitézkedett.

A másik szép fegyvertény, hogy százalékos arányban magasan a magyar bajnok viszi a prímet az emberelőnyök kihasználásának különversenyében: a zöldek 80 százalékos (5/4) mutatója magasan veri a második nizzaiakét (11/5, 45%) és a Becsejét (9/4, 44% - a további sorrend: Jug 7/3, 44%; Pireusz 8/3, 37.5%, Posillipo 6/2, 33%; Spandau 6/1, 16%; Dinamo 3/0, 0%). Az akciógólok műfajában ugyanakkor a címvédő szerbek a legjobbak, hetet vágtak a Nizzának, míg a Jug Dubrovnik hattal a második, a nizzaiak és a Posillipo (5-5) előtt. Ebben az összevetésben szerényen húzódik meg a magyar bajnok a maga három akcióból elért találatával (az Olympiakosszal egyetemben), elvégre a Spandau és a Dinamo is (4-4) megelőzi a pireuszi találkozó résztvevőit.

Ami a többi kupát illeti, a KEK-ben a BVSC-Brendonnál kezdhetik megfogalmazni kívánságaikat, bár a Barceloneta, Florentia, Volgográd hármasból első ránézésre nehéz lenne könnyebbnek ígérkező vetélytársat választani (még másodikra sem köny-nyű). A LEN-kupában ugyanakkor a Mladost kivételével senki sem dőlhet hátra, elvégre az olasz derbi is tartogathat meglepetéseket. Igaz, Reccóban lesznek nézők a medence körül, ellentétben a brescai uszodával, amelyben zárt kapus mérkőzést játszottak, miután a helyi hatóságok a lelátók állapotára hivatkozva - biztonsági okokból - nem adtak engedélyt a közönség beengedésére.

A színes Sport, 2001.01.30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001