FONTOS


 

"Aztán bebarnult a fejük, és szabályszerűen elájultak"
Csapó Brazíliában oktatott

"Menjünk egy kicsit arrébb, ne lássák, hogy rágyújtok, mert elvileg leszoktam" - közölte két napja egy sajtótájékoztatón dr. Csapó Gábor, aki állítása szerint valóban a fékre lépett. "Nálam az már leszokás, hogy napi négy doboz helyett csak napi négy szálat szívok" - tette hozzá az olimpiai bajnok pólós, aki nem mindennapi trauma után döntött úgy, hogy mérsékli a füstkibocsátást. Mindenki Dudija nemrégiben tért vissza a festői Dél-Amerikából, ahol a brazil szövetség meghívottjaként egy héten át tartott bemutató edzéseket a férfiválogatottnak. "Baromi jól játszanak, épp azért, mert tudnak focizni. Fantasztikus a kombinatív érzékük, gyönyörűen csinálják, csak hát kicsik ehhez a sporthoz" - vont szakmai mérleget a szőke óriás, nem mulasztva el megjegyezni, hogy igazán jól tartották a helybéliek a Copacabanán. Igaz, ha már egyszer oly messzire utazott, úgy döntött, nem csupán a tengerszinten néz szét, de fenn, a magosban is. Peru és Bolívia következett tehát, a lenyűgöző inka emlékek megtekintése - továbbá másfél nap az ágyban.

"La Pazban kikészített a magaslati levegő. Ott a hotelben egyébként a berendezéshez egy oxigénpalack is tartozik, abból szippantottam másfél óránként, miközben a vérnyomásom kettőhúsz per száznegyven volt folyamatosan. Fájt a fejem, nem bírtam felkelni, végül egy orvos hathatós kezelésének hála sikerült normalizálni az állapotomat. Rágyújtani viszont nem mertem, nem volt meg hozzá a bátorságom. Két nő megpróbálta, mire lázrózsák gyúltak az arcukon, aztán bebarnult a fejük és szabályszerűen elájultak. Katartikus élmény volt, úgyhogy azóta minimálisra csökkentettem a cigiadagomat."

A teljes leszokásra alkalmasint novemberig kell várni, Csapó doktor akkor indul ismét Dél-Amerikába, megint kissé felzárkóztatni a víziszambázókat.

(cs.g.), A színes Sport 2001.01.30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001