FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért: először nyert az idén a Vasas
Vári döntött, dőlt a Domino

Vasas-Plaket : Honvéd-Domino: 11 : 10 (4-2, 2-4, 2-1, 3-3)

Komjádi uszoda, 300 néző. V: Szentgyörgyi, Marjai. VASAS: Kovács Z.
- VINDISCH 3, VÁRI 3, Rex-Kiss B., Steinmetz Á., VARGA T. 4, Kovács R. Cs: Czirok 1. Edző: Somossy József. HONVÉD: Pelle - T"TH I. 4, Varga II Zs. 1, Jäger, Bárány 1, SUGÁR 3, Gombos. Cs: Bereczki 1, Kovács O., Ofner, Szívós, Takács. Edző: Kovács István. Gól - emberelőnyből: 12/8 (4/2, 4/3, 2/1, 2/2), ill. 7/4 (2/1, 0/0, 2/1, 3/2). Négyméteresből: 1/0, ill. 1/1. Kipontozódott: Jäger (20. p.). Piros lap: Somossy József (28. p. - reklamálásért)


Idén elég keveset láttuk... Vári Attila Sydneyből ismert őrjöngése ezúttal a győztes gólnak szólt

A felsőház már csak ilyen: a legjobbak most már leginkább egymással találkoznak. S hogy még tovább fokozzuk, szerda-szombat ritmusban. Az idén eddig gyengélkedő Vasas Barcelonából (ahol LEN-kupa-mecscsen vett részt) viszonylag jobb állapotban ért vissza (mint ahogy elment két bajnoki vereség után): a piros-kékek a Honvéd ellen úgy indítottak, mint odakint. Vindisch alig több mint fél perc elteltével bevágott egy emberfórt, majd Varga Tamás tette ugyanezt. Közben azért a Honvéd is támadott, ám Tóth Imre közelije először elakadt Kovács Zoltán kezén (megjegyzendő, a kapusnak ekkor ez az egy testrésze volt a víz felett). Nem úgy a következő két vendégtámadásnál, amikor is a Honvéd veteránja egymaga hozta fel a csapatát (2-2). Utolérték tehát a Vasast a vendégek, sőt, integethettek is, úgy elszáguldottak mellette. A következő három találatot ugyanis a Honvéd érte el: kettőt Sugár, az ötödiket pedig már a második negyedben Varga Tamás öccse, Kovács kapus kezei között.

Ez a hét perc mégis a Vasas felemelkedését hozta. Az ellenfél ellen többször kontrafaultot fújtak, illetve emberelőnyben is csak a piros-kékek játszhattak, összesen négyszer. Sugár ugyan még belőtte az övéi hatodikját (legalábbis a kapufák között pattogó labdát a bírók gólnak látták), de jó időre ez volt az utolsó. Varga Tamás leválva emberéről (aki akkor éppen az öccse volt), szépített, és Vindisch újabb pattintott lövése is még csak szépítő gól volt. Vári Attila viszont nem sokkal később már kiegyenlített (6-6).

A harmadik negyed elején aztán úgy adódott, hogy a honvédosok játszhattak nagyobb létszámban, s Bereczki ezt a fórt értékesítette is (a gólszerzőnek a hazai közönség rosszallásán kívül még azt is el kellett viselnie, hogy Steinmetz teljes testsúlyával a fejére mászikÉ). Újra jobban állt tehát a Honvéd, de hogy ezúttal sem sokáig, arról újfent Vindisch és Vári gondoskodott. Olyannyira, hogy az utolsó negyedben már 10-8-ra is elhúztak az angyalföldiek, azonban akárcsak Katalóniában, ezúttal is eltékozolták a "duplát". Tóth Imre - akit a végére állított vissza Kovács István - 10-8-nál úgy döntött, hogy elöl marad. Jól tette, mert miután Pelle ziccert fogott (Somossy hiába füttyögött Kovács Róbertnek, hogy el ne merje lőniÉ), előredobta a labdát, Tóth pedig zsákolhatott. Majd miután Vindisch négyesét Pelle a lécre tolta, a túloldalon Báránynak a kapussal sem kellett megküzdenie, minthogy a centert eltüntető Kovács Zoltán állt ki, Vári pedig csak beleütni tudott a labdába (10-10). Ott tartottunk tehát, ahol mintegy fél órával korábban.

Ezután következtek a meccslabdák: amikor Tóth Imrét kiállították, a Vasas került fórba, Vári pedig Sydneyben fényesített múltjához méltón bombázott. Következett a listavezető ember-előnye - némi körítéssel, a korábban sárga lapot kapó Somossy (némi joggal) a támadóidő újraindításával kapcsolatban tett megjegyzést, amiért pirosat adtak neki -, ám két lövésből egy sem lett gól, így mikor megszólalt a duda, a Honvéd már nem is volt listavezető... Somossy József: - Tudtam, hogy a fiúk nyugodtan fognak vízilabdázni. Fegyelmezett, jó játékkal megérdemelt győzelmet arattunk. Kovács István: - Jól játszunk, lőjük az akciógólokat, vezetünk hárommal, erre nagy hirtelen négy nullás kiállítási aránnyal felhozzák a Vasast. Ha így akarják érdekesebbé tenni a bajnokságot, akkor mondhatom, sikerült.

(szöllőssy k.), A színes Sport 2001.02.01.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001