FONTOS


 

Olasz bajnokság Kásás beteg, és nincs miben teát főznie
Tömörít a Posillipo

A Posillipo némi életet lehelt az alapszakaszba, miután a Florentiát megfosztotta veretlenségétől, egyszersmind szépen összetömörítette az élbolyt. Kásásék egészen magas színvonalon védekeztek, a listavezető firenzeiek húsz perc leforgása alatt mindössze egyetlen gólt tudtak lőni. "Attolico szenzációsan védett - adta meg a siker kulcsát Steinmetz Barnabás.
- Egyébként fura egy figura, parancsba adta, hogy aki a hátsó, a kapuval szemben lévő támadó előtt áll, az ne blokkoljon, azaz ne tegye fel a kezét, merthogy őt az zavarja a védésben. És igaza volt, legalább hatszor engedték el onnan a labdát, de mindig odaért rá."


Kásás Tamás (labdával), aki a hétvégén nem volt az igazi, mégis két gólt lőtt

Nem csoda, hogy a címvédő lassan-biztosan bedarálta vetélytársát, a végén már 8-3-ra is vezetett, ekkor csökkentett valamit a távolságon a listavezető. "Gorskovot fogtam, ő szólt nem sokkal a vége előtt, hogy hagyjam már békén, úgysem lőnek három gólt két perc alatt" - idézte vissza Steinmetz a találkozó kedélyesebb pillanatait. A firenzeiek egyébként nem voltak kibékülve a játékvezetéssel, ámbátor a magyar bekk szerint felesleges az ágálás, minthogy "Binchiék folyamatosan rodeóztak Bencivenga fején, ennek ellenére ők kapták a több kiállítást."

Fodor Rajmund sem elsősorban a fehér ruhásokkal foglalkozott, hanem sportszerűen elismerte: "Na igen, a Posillipo velünk ellentétben jól játszott" A Posillipo ráadásul úgy állt ki, hogy Kásás Tamás nem volt az igazi, minthogy három napja megfázással küszködik. Hogy meddig fog, az nagy kérdés. Amikor a legénylakásában pihenő klasszisnál arról érdeklődtünk, hogy mennyi teát ivott kúra gyanánt, közölte: "Semennyit. Nincs miben teát főznöm. Meg aztán sem egy bögre, sem egy kanál nincs itthonÉ" Az életét a boldog békeidők elegáns nagypolgári stílusában élő Kásás ugyanis otthon csak alszik, reggelijét és ebédjét a Posillipo klubházában költi el, vacsoráját pedig valamelyik étteremben fogyasztja. Efféle apróbb malőrök esetén pedig bízik abban, hogy a test magától is legyőzi a belé költözött rontást - elvégre gyógyszert sem tárol odahaza...

Märcz Tamásnak nincsenek ilyen problémái, őt például a társasházban lakó idős házaspár látta vendégül vasárnap, "hat-nyolc fogást kellett végigenni, szerencsére, könnyű ételek voltak, mire lejöttem egy emeletet, már nem is éreztem" - mesélte a savonaiak centere. A lakomát akár a pescarai siker jól megérdemelt jutalmának is tekinthette, amelyet nyitott uszodában, havas tájon vívtak ki társaival. Az Itálián szombaton keresztülvágtázó hidegfront azonban nem befolyásolta látogatásukat, bár Daláék egy ideig keményen tartották magukat, ám miután Simenc egyik bődületes bombája nyomán Tadics kapus labdástul berepült a hálóba, beindult a savonaiak szekere.

Csoda történt Szicíliában: a Bologna megannyi, egyetlen góllal elveszített mérkőzést követően végre nyerni tudott minimális különbséggel. "Végre jól játszottak a fiataljaink" - mondta Kiss Gergő, aki visszatalált régi formájához, és három góljával döntő érdemeket szerzett a sikerben.

Másik balkezesünk, Benedek Tibor ezúttal szokatlanul visszafogott volt, hiszen a Roma 19 góljából mindössze hármat vállalt - a fővárosiakkal kapcsolatban viszont nem árt csendben megjegyezni, hogy egyedüliként veretlenek a mezőnyben.

(csurka g.), A színes Sport 2001.02.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001