FONTOS


 

Kemény pofonok vagy csak lökdösődés
Mi is történt Szegeden?

Miután a városi televízió felvételén sem látszik minden tisztán, aligha lesz könnyű dolga a Magyar Vízilabda-szövetség versenybíróságának, amikor jövő hétfőn megpróbál végére járni a Tabán Trafik-Szeged-UTE-Humet bajnokin történteknek. Hogy egészen pontosak legyünk, leginkább a meccs utáni jelenetek keltették fel az első fokon eljáró testület figyelmét, merthogy akkor elszabadultak az indulatok. Igaz, azt egyelőre senki sem tudja, milyen mértékben. "Elég sok információ érkezett, és meglehetősen ellentmondóak - szögezte le Koós László, a versenybíróság elnöke.
- Épp ezért az ügy lezárását jövő hétfőre halasztottuk, amikor is egy órától meghallgatjuk az UTE és a Szeged képviselőit, a játékvezetőket, az ellenőrt, sőt, úgy tudom, az egyik gólbíró is tanúja volt az esetnek, azaz őt is beidézzük, aztán mindenki a maga ékesszólásával előadhatja, mi zajlott az uszodában." Az ellentmondásokkal kapcsolatban Koós annyit jegyzett meg, hogy az egyik verzió kemény pofonokról szól, a másik csupán lökdösődésről, ugyanakkor a hírek szerint a zsűriasztalnál kicsit később kitört üvöltözésről az elnök kijelentette: "Az már csak utózörej volt az előzményekhez képest..."


Csatajelenet az UTE egyik mérkőzéséről. Bár általában a vízben történtek okoznak nagyobb fejtörést, most a szárazföldi jelenetsort követően sem tiszta a kép

Minthogy a jelentések szerint a konfliktus néhány újpesti pólós és egy-két vehemensebb néző között támadt, megkérdeztük Godova Gábort - akit vasárnap nem tudtunk utolérni -, hogy neki milyen élményei vannak az incidensről. "Amikor belőttük a négyest, egy mama állítólag a kereplőjével fejbe akart vágni, bár ebből nem érzékeltem semmit - emlékezett vissza az UTE trénere.
- A mérkőzés után annyi történt, hogy a fiúk örültek a döntetlennek, kiabálni kezdték, hogy "hajrá, lilák!", ami után a már-már biztos győzelem elvesztése miatt kissé ideges nézőkkel szópárbajba keveredtek. Felénk dobtak ezt meg azt, néhány sörösüveget is, de nem találtak el senkit." Az edző pofonról nem tud, bár saját bevallása szerint ő sem láthatott mindent: "Talán a zsűri tagjait kellene megkérdezni, ők mégiscsak szemben ültek."

Egy magát megnevezni nem kívánó szemtanútól egyébként úgy értesültünk, valóban volt némi kézitusa, bár a szegedi pólómúltat jól ismerő úriember amondó volt, ez néhány korábbi balhéhoz képest - például meztelenül flangáló, a közönségnek mutogató vendégkapus - csupán operettelőadásnak számított.

(csurka g.), A színes Sport 2001.02.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001