FONTOS


 

Lesz-e hatásuk a kéményseprőknek?
A hazai pálya homálya

Ha szigorúan az előjeleket vesszük, a Honvéd-Dominónak aligha kell aggódnia az utolsó rangadó előtt: Tóth Imréék okosan, taktikusan játszva nyertek az FTC-Thomas Jeans ellen, közben szerdai ellenfelük, a BVSC-Brendon gyalázatos teljesítményt nyújtva padlót fogott a Vasas-Plaket ellen. És mindehhez még Kovács Istvánnál szerda délután vizitálnak a kéményseprők. A Honvéd mesterének elvileg garantált szerencséje lesz tehát, bár ő inkább a néhány hete elvégzett minialapozásban, továbbá játékosai józanságában hisz. "Keményen dolgoztunk, hiszen tudtuk, a szerda-szombat-szerda ritmus mellett nem lehet normálisan edzeni - közölte a tréner.
- Remélem, bírjuk majd a harmadik nagy mérkőzésünket is, és ugyanolyan taktikusan játszunk, mint a Fradi ellen. Akkor ugyanis szinte tökéletesen megvalósítottuk azt, amit elterveztünk, Pelle Balázs remekül védett, így egy pillanatig sem lehetett kétséges, hogy mi nyerünk. Valami hasonlót tervezünk a Vasút ellen is."

Ugyanezt szombat-szerdai viszonylatban aligha mondhatja el Gerendás György, jóllehet a BVSC-Brendon szakvezetője kijelentette, egyáltalán nem kenődött el a Vasastól elszenvedett, kissé meglepő vereség miatt. "Az UTE elleni idénynyitó förmedvény volt a részünkről, még ha ott szereztünk is egy pontot, a szombati viszont nem volt annyira szörnyű. Sőt. Ez a mérkőzés nem sokban különbözött a spliti KEK-találkozónktól, amelyen mindenki hozott nyolcvan-kilencven százalékot, minden bejött, plusz mázlink is volt. Most a labdák kijöttek a kapufáról, de ugyanúgy küzdött mindenki, ha kellett, verekedett, ha kellett, okosan próbált játszani. Csak hát az a gond, hogy egy rutinos játékosnál van egy szint, amely alá nem megy soha - a mi rutintalan csapatunk viszont mint csapat ezen szint alá esett szombaton. Számomra mégis szimpatikus volt, hogy a fiúk fogcsikorgatva küzdöttek, akkor is, amikor érezték, hogy ez sehogy sem megy."

S hogy ebből mi következik a Honvéd elleni összecsapásra nézvést? "Láttam Kokóék utóbbi két meccsét. Hat negyeden át játszották a saját játékukat, a Vasas ellen abban a két negyedben buktak, amikor ez nem sikerült nekik. Ha mi nem hagyjuk magunkra kényszeríteni a stílusukat, akkor lehet keresnivalónk, bár a saját uszodájukban, a saját homályukban azért ők az esélyesebbek."

(csurka g.), A színes Sport 2001.02.07.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001