FONTOS


 

A jövő héten szűkül a férfiválogatott kerete
Passz a tápos csirkének

Molnár Tamás természe tesen elégedetlenkedett. "Kimaradt tíz ziccer, ez megengedhetetlen!" - dohogott a doktor azután, hogy a nagyválogatott vagy tizenöttel megverte a juniorokat a hétfő esti keretedzésen. Aztán, hogy a fonalat tovább szője, rögtön megtalálta óbecsei klubtársát is. "Itt van például a Biros, aki legalább négyet hagyott ki." No, több sem kellett Péternek: "Nekem dumálsz, szép öcsém, amikor ott állok üresen, és véletlenül sem hozzám passzolod a labdát, hanem ennek a tápos csirkének?" - bökött Vári Attila felé. A 201 centis "tápos" természetesen azonnal csatlakozott: "Világos, hogy nekem adja, én ugyanis megoldom hátulról, azt hiszem, ez a végén is kiderült." A hangulat "minősége" tehát mit sem változott a Sydney óta eltelt hónapok során, még a szombaton ugyancsak rút verést kapó FTC-Thomas Jeans pólósa, Székely Bulcsú is feloldódott valamelyest. Miután nagy nehezen kiharcolta, hogy ő lőhessen egy négyméterest, majd belevágta a szegediek ifjú kapusába, Baráthba, Kemény Dénes kérdésére, hogy miért is éppen ő állt oda a büntetőhöz, vigyorogva annyit válaszolt: "Senki sem merte elvállalni"


Ketten az "élcinkelők" közül: dr. Molnár Tamás és Vári Attila

Persze, nem csupán a mosoly országa egy ilyen összetartás - amelyre harmadszor, ám az idényben utoljára került sor. A délelőtti és délutáni tréningekről statisztika készült, amelynek - no és saját benyomásainak - alapján dr. Kemény Dénes a jövő hét elején először szűkít a bővebb kereten. ""becsére, ahol a jugoszlávokkal edzőtáborozunk, tizenhat játékossal utazunk el két hét múlva. Aki nem lesz ott a buszon az itthon játszók közül, annak nehéz lesz visszakerülnie, minthogy ezt követően nagyon leszűkülnek a lehetőségeink az Európa-bajnokságig. Március huszadika környékén a horvátokhoz megyünk, majd húsvétkor három napot töltünk együtt Budapesten, erre már jönnek az Olaszországban játszók is, utána pedig a közvetlen felkészülés következik. Addigra meg kell találnom, hogy ki az a négy-öt ember, aki a gerincet alkotó kerettagokkal együtt nekiindulhat ennek a végső fázisnak."

Az utolsó összetartás hiány-zóival kapcsolatban a kapitány közölte: "Kósz Zolit elengedtem, hadd regenerálódjon, Madaras Norbi vizsgázott, míg Katonás Gergő és Vindisch Feri esetében akceptáltam a szakosztály kérését, és felfüggesztettem a kerettagságukat."

Arra a kérdésre, hogy ha valaki a most, avagy a később kihagyandók közül nagy formába lendülne tavasszal, akkor lehet-e még esélye, Kemény kijelentette: "Az ajtó természetesen nincs bezárva. De már elmondtam néhányszor: én olyan típusú edző vagyok, akinél a nemzetközi kupameccsekkel, avagy a hazai rájátszással egyenrangú egy közös edzés, mert ez utóbbin tudom lemérni, hogyan mozog ebben a közegben, amely különbözik egy klubcsapat viszonyaitól, milyen hatással tudok lenni a játékosra, ő mennyit tud megvalósítani abból, amit kérek. Elvégre mégiscsak én ülök majd a kispadon, amikor a válogatott tétmérkőzést játszik."

(csurka g.), A színes Sport 2001.02.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001