FONTOS


 

BL: Fradi-bánat Nizzában, Kásás-káprázat Nápolyban
Elfújta, de nem a szél

Olympique Nice : FTC-Thomas Jeans: 11 - 9 (2-2, 2-2, 4-4, 3-1)

Nizza, 800 néző. V: Aglialoro (olasz), Korzyna (lengyel). FTC: Kósz - Székely 3, Takács, Tiba, Matajsz 3, Hesz, Nyéki 1. Cs: Haufe 2, Vogel, Paján, Komlósi, Szebeni, Boyd. Edző: Vad Lajos. Gól - emberelőnyből: 14/5, ill. 12/4

"Ülnek a srácok a földön, csak néznek maguk elé, és nem hiszik el" - adott jelentést a nem túl rózsás öltözői hangulatról Wiesner Tamás szakosztályvezető néhány perccel azután, hogy a Bajnokok Ligája Piros csoportjában véget ért a magyar gárda harmadik mérkőzése. Azt ugyan tudtuk, hogy a nizzai csapat otthonában nem könnyű nyerni, mivel a franciák pólóban ugyan nem erősek, a sportdiplomáciában viszont annál inkább: elnökük, Richard Papazian nemrégiben vonult vissza a bíráskodástól, aztán a LEN pólós főnöke, Alphonse Angella is szívén viseli a déliek sorsát -, ám arra tán a ferencvárosiak sem számítottak, hogy ekkora ellenszélben kell majd játszaniuk. Ami nem a tenger felől fújt...


Egy magyar, akinek örömöt hozott a szombat: Kásás élete egyik legnagyobb meccsét játszotta

Ennek ellenére nyerhettek volna a mieink, ha egy kicsit szerencsésebbek, és ha Kósz az athéni produkcióját idézte volna - ám a harmadik negyedben, amikor bajnokcsapatunk először szerzett végre vezetést, két átlövés is beakadt. A csapatok amúgy végig fej fej mellett haladtak, 4-4-ig rendre a franciák vezettek, amihez az is hozzájárult, hogy Matajsz centerből, Székely pedig lefordulásból lőtt kapufát. Mégis, ők ketten voltak azok, akik tartották a lelket a mieinkben: Székely három gólt lőtt előnyből, a harmadikkal vezettünk 6-5-re, majd Matajsz volt az, aki 8-7-nél megszerezte a harmadik akciógólját is! A negyedik negyed elején a Hesz által kiharcolt négyméteresből még nálunk volt az előny (8-9), ezt követően azonban a francia-olasz-horvát vegyes csapat vette át az irányítást, s miután a mieink 10-9-nél kihagyták az emberelőnyt, a túloldalon a hazaiak kihasználták, így a végére csupán a két pont elsiratása maradt.

Wiesner amondó volt, hogy a két játékvezető példátlan módon támogatta a nizzaiakat, elsősorban a magyar akciók megakasztása által: elviselhetetlenül sok kontrafaultot ítéltek ellenünk, sőt, a lengyel bíró több ízben a támadószabálytalanságokat dí- jazta kiállítással. "Ezt a francia csapatot Pesten egy ötössel verjük meg!" - közölte a szakosztályvezető.

Ha így lesz, nincs baj, elvégre a Fradi a sorozatot záró két hazai meccsén begyűjtheti a négyes döntőhöz szükséges négy pontot.

Igaz, ehhez az is kell, hogy a Becsej győzzön mindenki ellen - ami megint némi nehézségek árán sikerült a címvédőnek. Kásás Zoltán együttese szenvedett az Olympiakosz, a Komjádiban két hete megcsodált védekezés nem működött, mindazonáltal dr. Molnár Tamás és Biros Péter együttese az utolsó negyedben 7-7 után két gólt lőve eldöntötte a találkozót.

Magyar szemszögből igazán nagyot Kásás Tamás alakított. A Posillipo világklasszisa egymaga verte meg a Dinamo Moszkvát, miután a csapata hét góljából ötöt (!!!) vállalt. "Az első negyedben lőttem kettőt, ezzel vezettünk kettő nullra - emlékezett utóbb.
- Aztán kegyetlen nagy csata alakult ki, egy ideig nem tudtunk elhúzni, viszont egy kihagyott helyzeten annyira felidegesítettem magam, hogy az utolsó negyedben gyorsan lőttem még hármat. Mit mondhatnék? Életem egyik legnagyobb mecscse volt a mai."

A Piros csoport másik mérkőzésén: Nis Naftagas-Becsej (jugoszláv)- Olympiakosz Pireusz (görög) 9-8. Az állás: 1. Becsej 6, 2. Nizza 2 (28-29), 3. Pireusz 2 (22-23), 4. FTC 2 (21-27)

A Kék csoportban: Posillipo Napoli (olasz)-Dinamo Moszkva (orosz) 7-3, Jug Dubrovnik (horvát)-Spandau 04 (német) 15-6. Az állás: 1. Jug 5, 2. Posillipo 4, 3. Spandau 2, 4. Dinamo 1

KEK, elődöntő, első mérkőzés. RN Florentia (olasz)-Lukoil Volgográd (orosz) 7-5 (1-1, 1-2, 1-1, 4-1). A firenzeiek 3-5-ről fordítottak, 5-5-nél Fodor Rajmund lőtte a hazaiak vezető gólját.

A színes Sport, 2001.02.25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001