FONTOS


 

Ugrott a Toyota

Biztosan sokan meglepődnek, amikor tömegközlekedési eszközzel látják utazni dr. Kemény Dénest, olimpiai bajnok vízilabda-válogatottunk szövetségi kapitányát. Az ok prózai, ugyanis a szponzori Toyotát vissza kellett adnia. S nem csak neki.

A vízilabda-szövetség és a honi, Toyotát forgalmazó cég szerződést kötött egymással 2000. januárjában, így jutottak pólósaink kocsikhoz. A kontraktus egy évre szólt, így idén januárban a szövetségnek juttatott nyolc autót vissza kellett adni.


Kemény Dénes egyelőre autó nélkül közlekedik

- A szerződést a két fél nem hosszabbította meg, pontosabban a vízilabda- szövetség nem zárkózott el a folytatástól, de a Toyota igen - mondta Kemény. Kicsit nehéz előre tervezni az autókkal kapcsolatban, ugyanis ha valaki ésszerűen gondolkodik, akkor két autót fenntartani és a rezsit fizetni luxus, így a korábbi saját járgányát természetesen mindenki eladta.
- Januárban váratlanul ért minket a döntés, amely szerint vissza kellett adnunk a Toyotát. Most azt várjuk, jelentkezik-e újabb cég, amelyik patronálna minket. Ha rövid időn belül nem rendeződik a helyzet, vennem kell egy kocsit, bár nem szeretnék úgy járni, hogy néhány hónap múlva mégis el kellene adnom, mert közben akad új szponzorunk. Addig járok autóbusszal, villamossal, metróval, van egy bérletem.

Koósz Zoltán, az olimpiai aranyérmes csapat kapuőre így kommentált:
- Vissza kellett adnunk az autókat, de aki akarta, megvásárolhatta. Akik Toyotával jártak korábban, azok a Euroleasingtől kaptak egy Fiat Puntót, de ez csupán a sportolókra vonatkozott, s nem az edzőre. Így én most Puntóval járok.

(jármi), A színes Sport 2001.03.19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001