FONTOS


 

Szétkapják a Szegedet?

Ruhástól ugrottak vízbe a szurkolók a pólósok Magyar Kupa-elődöntője után az újszegedi sportuszoda medencéjébe, miután az egyetemisták megverték a Szentest. Igaz, a vasárnapi finálé Egerben nem úgy alakult, ahogyan azt a Tisza-parti drukkerek elképzelték, hiszen a Vasas vitte el a trófeát.

A szegedi póló hívei mégse keseredtek el. Elterjedt a hír, hogy Fodor és Molnár külföldről hazatér. A zuhanyhíradó szerint a két fiú szívesen játszana itthon, ha megfelelő pénzt kapnának. Kettőjük összes jövedelme eléri az évi 30 millió forintot. Ezzel szemben a Szeged éves költségvetése se éri el ezt a summát... Jelenleg a klub kiadásait főszponzorként az önkormányzat és a Dohánygyár állja, ám ha a következő szezonban újabb támogatók nem csatlakoznak, megeshet, hogy az egész csapatot szétkapják. Úgy, mint négy évvel ezelőtt.

Nitsovits, a Tisza-parti gárda alapembere napokon belül Svájcba megy, a hírek szerint egy szezonra 5-6 millió forintot kaphat. A másik kulcsember, Szabó Z. hetente jár le Budapestről Szegedre, ingázik fővárosi munkahelye és a vidéki klub között. Panaszkodik, hogy jövőre talán már nem bírja erővel. Török, a védelem stabil tagja is azt nyilatkozta, abbahagyja, mert a fogorvosi teendők egész embert kívánnak. Az utánpótlás-válogatott Barát kapusra, valamint a gólzsák Weszelovszkira és Élesre máris kivetették hálójukat a budapestiek. Mód gyógyszertára jól megy, de nem tudni, a villámgyors szélsőnek meddig lesz energiája az edzésekre járni. Idén tavasszal megismétlődhet az 1997-es eset, amikor nem volt elég pénz, s széthullott a bajnokaspiráns csapat. Öröm az ürömben, a szegedi önkormányzat átépíti a sátortetős sportuszodát, korszerű lelátós stadiont hoz létre. Így Szeged megmaradhat a vidéki póló fellegvárának.

Szegedi Ircsi, A színes Sport 2001.03.20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001