FONTOS


 

Ismét van villany

A vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében ,családi rangadóra" is sor kerül. A címvédő jugoszláv Becsej edzője, Kásás Zoltán és az olasz Posillipo Napoliban Kásás Tamás, olimpiai bajnokunk érdekelt.
- Idén sokkal jobb körülmények között készültünk, mint tavaly - mondta Kásás Zoltán -, mert Jugoszlávia már kiheverte a háború, a NATO-légicsapások kövekezményeit. Az előző idényben gyakran előfordult, hogy eloltották a villanyt az uszodában. Hetekig nem tudtunk készülni vagy éppen külföldön edzőtáboroztunk. Természetesen figyelemmel kísérem a fiam szereplését, szorítottam sikereikért. Most azonban megüzentem neki: legnagyobb bánatomra semmiképpen sem nyerhetnek, a Becsejé lesz az aranyérem.

TG, A színes Sport 2001.04.26.

Császár György a bírók között

Az Európai Úszó Liga kijelölte a május 19-20-án Dubrovnikban sorra kerülő vízilabda Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőit: köztük van Császár György is.

Európa négy legjobb klubcsapatának (Jug Dubrovnik, Possillipo Napoli, Becej, Olimpiakosz Pireusz) tornáján a magyar bíró mellett az orosz Alekszandr Galkin, a szlovén Boris Margreta és a török Erhan Tulga fújja majd a sípot.

Sporthírek, 2001.04.26.

Kevesebbért - itthon?

Az olasz vízilabdaliga érdekes döntést hozott a minap az országban szereplő légiósokkal kapcsolatban. A jövőben az eddigi kettő helyett bármennyi külföldi játékos helyet kaphat egy-egy csapatban. Csupán azt kötötték ki, hogy legfeljebb három európai unión kívüli szerepelhet az adott együttesben.

Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint kettős hatása lehet az itáliaiak lépésének. Egyrészt még nagyobb elszívó erőt gyakorol a kelet-európai, másrészt pedig a piac törvényei érvényesülnek, így a klubok esetleg csökkenthetik a külföldiek jövedelmét.

Kínálati pozíció alakulhat ki, ezért az itteniek jobban megfontolják a kinti szereplésüket - mondta a kapitány.
- Elvégre az olasz csapatoknál nagyobb lesz a verseny, ezért talán érdemesebb lesz hosszú távra gondolkodni, és kevesebb pénzért, de a magyar bajnokságban játszani.

jánosy, A színes Sport 2001.04.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001