FONTOS


 

Vizes mágus a Honvédban

Nem csak a felnőtteknél erősít a Honvéd Dominó pólócsapata. Leszerződtették 2004-ig utánpótlásvezetőedzőnek Pék Gyulát, aki nem kevesebb, mint hét játékost edzett a KSI-ben a Sydneyben olimpiát nyert csapatból. Hat évet Franciaországban dolgozott a szakember. Megérkezésekor a másodosztályú N.A.C. felnőttcsapatának irányítását vette át. Az első évben feljutottak az élvonalba, s a következő négy évben a Marseille és Nice mögött a harmadik helyen végeztek. A LENkupában indulva csak olyan csapatok tudták elbúcsúztatni őket, mint a Barcelona vagy a Fradi.


Pék kemény tempót diktál

- A budapesti Eb-re a francia válogatottal érkeztem mint tanácsadó - mondja Pék. - Itt találkoztam Ürögi Zsolttal, aki a Honvédban elnökségi tag, és az ő hívására mondtam igent. Azt várják tőlem, hogy igyekezzek az utánpótlást olyan szintre hozni, mint amilyen a KSI-ben volt. Nem elsősorban bajnoki helyezésben gondolkodnak, hanem hogy jó játékosokat neveljünk a felnőttcsapat számára. Nagyon sok munkát kell befektetni, hogy célunkat elérjük, de maximalista vagyok, és a vezetők is partnerek ebben. A gyerekek egyelőre nehezen viselik a megnövelt munkát, de majd megszokják.

A mestert kedvelték Franciaországban, a vizes sportokkal foglalkozó Natation magazin oldalas írást szentelt az edzőnek, címében Mágusnak titulálva Péket.

Buda Balázs, A színes Sport 2001.09.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001