FONTOS


 

Molnár Tamás nem cáfolta: őt is megkeresték a bajnokcsapattól
Most a Honvéd a soros


Valóságos népvándorlás kezdődött a múlt héten a pólósoknál. A Vasas sztárokat igazolt, így néhány nap alatt nemzetközi viszonylatban is erős csapattá vált. A Ferencvárostól távozott három vezéregyéniség, és Gyöngyösi András lett az új vezetőedző. A bajnok Honvédnál - amely olimpiai bajnokok igazolását ígérte - egyelőre hallgatnak, de információink szerint hamarosan szenzációs bejelentést tesznek a Kőér utcai vezetők.

Nagy dolgok vannak készülőben a Vasasnál. A kupagyőztes féltucatnyi minőségi "spílert" igazolt: az olimpiai bajnok Kószt és Székelyt, valamint Heszt az FTC-től, Varga II Zsoltot a Honvédtól, illetve a fiatal tehetségek közül Varga Dánielt és Mátyás Zoltánt az Újpesttől. Itthon tartotta Várit, pedig a szintén olimpiai bajnok óriás Olaszországból kitűnő ajánlatot kapott. Varga II Zsolt egyébként újra egy csapatban játszhat bátyjával, Tamással, akit ugyancsak sikerült maradásra bírniuk a piros-kékek vezetőinek. Egyedül az Európa-bajnok kapus, Kovács Zoltán távozott, hiszen két olyan nagy hal, mint Kósz és ő, nem nagyon fér meg egymás mellett egy csapatban.

Kovács István, a bajnok Honvéd szakvezetője még a négycsapatos rájátszás előtti sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy a klub olimpiai bajnok magyar pólósokat igazol. Azóta a jelöltek köre alaposan leszűkült. Vári, Kósz és Székely már nem jön szóba, Olaszországban Benedek, Kásás, Steinmetz B., Fodor, Märcz és Varga I Zsolt helye biztos (utóbbi az előző héten az Athena Savonához igazolt a Mladost Zagrebtől). A sydneyi tizenhármak közül maradtak négyen: Szécsi, Kiss Gergely, dr. Molnár és Biros.

Szécsi a BVSC kapusa, és valószínűleg az is marad. Gerendás György, a vasutasok vezetőedzője elmondta: a 23 éves kapusnak érvényes szerződése van a következő szezonra is, így "99 százalékig biztosra vehető", hogy jövőre is a Szőnyi útiaknál véd.

Molnár és Biros a hét végén Dubrovnikban nyelte le a keserű pirulát, hiszen csapatuk, a címvédő Becej a Bajnokok Ligája elődöntőjében először a hazai Juggal szemben maradt alul (10-9), majd a bronzcsatában a Kásással és Steinmetz Barnával felálló Posillipótól kapott ki 12-5-re. Ahhoz képest, hogy a legtöbben ezt a két csapatot várták a döntőbe...

Az nem titok, hogy a Becej enyhén szólva bajban van, így az is elképzelhető, hogy széthullik a gárda, és távozik Kásás Zoltán vezetőedző is. A szakember tegnap is tárgyalt a klub vezetőivel a lehetséges folytatásról, de lapzártánkig nem sikerült utolérnünk telefonon. Molnárt viszont igen.

- Körülbelül háromhavi jövedelmemmel tartozik a klub - közölte a center. - Amíg ezt a pénzt nem kapom meg, nem beszélgethetünk a közös jövőről. Jó csapat a Becsej, és nagy sikereket értünk el együtt, de én nem ragaszkodom ahhoz, hogy ott folytassam a pályafutásomat. Úgy döntöttem, egy hetet várok, hogy rendezzék a tartozást.

A 25 éves, Papesz becenévre hallgató vízilabdázó azt is elárulta: ajánlatot tett neki korábbi együttese, az újdonsült BL-győztes Dubrovnik, illetve Olaszországból a Cannotieri és a Brescia - és nem utolsósorban a Honvéd.

- Ha a magyar csapat versenyképes ajánlatot tesz, nagyon szívesen játszanék újra otthon - árulta el Molnár.

Jóval szűkszavúbb volt ennél Biros Péter, akinek hasonló öszszeggel tartoznak Óbecsén. "Fácánt" saját bevallása szerint három külföldi klub kereste meg, ő azonban még vár.

- A Vasas nagy bevásárlása egyáltalán nem zavarja a köreinket, én azt mondtam, hogy külföldön játszó olimpiai bajnokokat igazolunk - reagált megkeresésünkre Kovács István, a Honvéd vezetőedzője. - Nem akartuk átcsoportosítani a hazai mezőnyt, az volt a szándékunk, hogy hazahozzuk az értékeinket.

Olimpiai bajnokokat ígért a Honvéd, s az olimpiai bajnokok közül most már igazából csak hárman jöhetnek szóba. Információink szerint közülük az egyikkel - szóban - már megállapodtak, a hivatalos bejelentésre azonban még várni kell.

Kemenczky Zoltán, Magyar Nemzet 2001.05.22.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001