FONTOS


 

Olcsóbb és fiatalabb csapatot akarnak Óbecsén
Kásás Zoltán kivár

Minden évben voltak problémáink, de ilyen súlyos helyzetbe még sohasem került a klub, amióta én vagyok az edző - mondta lapunknak Kásás Zoltán, a pénzügyi és morális válságban lévő jugoszláv sztárcsapat, a Becsej szakvezetője.

A tavalyi Bajnokok Ligája-győztes együttes trénere vár, egyelőre nem távozik Óbecséről. Pedig hívták az ausztrál válogatott szövetségi kapitányának, sőt a német szövetséggel is tárgyalt hasonló ügyben.

- Családi okok miatt nem mehetek messzire, édesanyámnak szüksége van rám - nyilatkozta az 54 éves mesteredző, aki hozzátette: a játékosok a mai napig csupán a fizetésük egyharmadát kapták meg, még a tavalyi BL-győzelemért járó prémiummmal is tartoznak, de ő maga is hasonló cipőben jár.

A Becsejnél most egy fiatalabb, olcsóbb együttest szeretnének kialakítani, ezért néhány drágább sztárjátékosuktól mindenképpen megválnak. Persze ha nem fizetnek nekik, amúgy is odébbállnak.

Kásás Zoltán egyébként jól leplezi, mennyire megviseli a jelenlegi helyzet, de bevallotta: látszólagos nyugodtsága csak álca.

- Nem a csapat, hanem a klub veszítette el a Bajnokok Ligáját, ezt a fiúknak is mondtam. Túl sokan serénykedtek már az egyesület körül, és a sok bába között elveszett a gyerek. A Dubrovniknál három-négy góllal jobbak vagyunk, de minden körülmény úgy alakult, hogy végül tíz-kilencre veszítettünk. Ne higgye, hogy nem bánt, sőt! Úgy éreztem magam, mint az elveszített olimpiai bajnoki cím után a hetvenkettes olimpián, Münchenben.

Kásás Zoltán ma csatlakozik az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatotthoz, ahol Kemény Dénes szövetségi kapitány munkáját segíti.

Kemenczky Zoltán, Magyar Nemzet 2001.05.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001