FONTOS


 

Kásás és Steinmetz góljai döntöttek
A Florentia tovább menetel

A hét végi európai kupaforduló miatt négy mérkőzést előrehoztak az olasz vízilabda-bajnokság 15. fordulójában, miután négy csapat, a Florentia, a Posillipo, a Pro Recco, valamint a Brescia alakulata is érdekelt a nemzetközi porondon. Végül mind a négyen sikeresen vették a hétközi akadályokat.

Az otthon játszó Florentiának volt a legkönnyebb a dolga, könnyen elintézte a Pescara gárdáját, amelynek Dala Tamás és Tóth László két-két gólja sem volt elegendő a súlyos vereség elkerüléséhez. A szezonbeli tizennegyedik diadalát begyűjtő firenzei klub két kulcsjátékosát, Fodor Rajmundot és az olasz válogatott kapusát, Stefano Tempestit is pihentette, hiszen szombaton a lehető legjobb erőnlétben kell lenniük a KEK-ben, a horvát Jadran ellenében.

A Posillipo nem nélkülözhette két legfontosabb bástyáját, Kásás Tamást és Steinmetz Barnabást. Ha Kásás nem szerez két gólt, míg Steinmetz nem ér el egy találatot, akkor a bajnokcsapat "elszenvedte" volna idei harmadik döntetlenjét. A nápolyi városi rangadón csak a 16. és a 22. perc között volt fölényben a "nagyobbik" nápolyi egyesület, és 4-0-ás sorozattal elléptek ellenfelüktől (4-3 után 8-3). A Posillipo a végig hősiesen ellenálló Napoli jóvoltából, amelyben Regős Áron és Binder Szabolcs egyaránt két góllal terhelte meg Attolico hálóját, kitűnő felkészítő mérkőzéssel a háta mögött utazhatott el a Jug Dubrovnik elleni BL-találkozójára.

A Pro Recco Bologna elleni idegenbeli fellépése volt a legizgalmasabb, hiszen csak az utolsó másodpercek döntötték el, ki lesz a győztes. A Bologna kétszer is egyenlíthetett volna az utolsó kilenc percben a két gólt szerző Monostori Attilát soraiban tudó Pro Recco ellen, ám előbb egy teljes támadóidőt akció nélkül fejezett be, míg egyetlen másodperccel a vége előtt a kétgólos Tóth Frank nem tudta becsapni Ferrari kapust. A találkozó harmadik magyarja, Kiss Gergely is két gólig jutott.

A Brescia első ízben játszott felújított uszodájában, zárt kapuk mögött fogadta a Bogliascót. Petőváry Zsolt két gólt vágott, igaz, egyáltalán nem volt boldog, mert a Bogliasco már a tizennegyedik vereségével utazhatott haza. A Brescia következő mérkőzése minden bizonnyal sokkal nehezebb lesz, hiszen a Pro Reccóval találkozik a Len-kupában.

OLASZORSZÁG. 15. forduló: Napoli-Posillipo 6-9, Florentia-Pescara 20-8, Bologna-Pro Recco 12-13, Brescia-Bogliasco 10-7. Az állás: 1. Florentia 43 pont, 2. Posillipo 38, 3. Roma 36 (14 mérk., 183-116), 4. Pro Recco 36 (166-115), 5. Brescia 24, 6. Savona 23 (14 mérk.), 7. Napoli 21, 8. Ortigia 16 (14 mérk.), 9. Bologna 12, 10. Pescara 4, 11. Palermo 3 (14 mérk., 108-180), 12. Bogliasco 3(107-196)

(hegyi a.), Nemzeti Sport 2001.01.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001