FONTOS


 

A Domino a Vasas ellen is két pontot tervez
Katonás nélküli harc

Szombaton még Barcelonában, illetve Spitben vitézkedtek, szerdán azonban újra a magyar bajnokság vár rájuk. A Vasas-Plaket és a BVSC-Brendon játékosairól van szó, akik kiutazás, meccs, majd a visszautazás után újfent megmérettetnek. Harmadik európai kupacsapatunk, az Athénban győztes Ferencváros egy hete lejátszotta a felsőház harmadik fordulójának soros összecsapását, 6-2-re győzte le az Újpestet a Népligetben, így Kószék regenerálódhatnak kicsit.

Az angyalföldiek ráadásul rögvest a listavezető Honvéd-Domino ellen folytatják a hazai küzdelmeket. Az eddig lejátszott két fordulóban két vereség a piros-kék mérleg: a Komjádiban a Fradisták, Szegeden pedig a csongrádiak leckézetették meg Somossy József tanítványait, ráadásul utóbbi találkozó legvégén Katonás Gergőt végleg kiállították a játékvezetők, azaz a fiatal játékos kénytelen kihagyni a rangadót.

"Kevesen vagyunk, a padon ifi játékosok ülnek, nem tudom mi lesz. Annyit mondhatok csupán, hogy a múltkori csatánknál szorosabb eredményt tervezünk" - magyarázta a Vasas edzője, Somossy József, akinek tanítványai a LEN-kupa negyeddöntőjében összekapták magukat, és idegenben 7-7-es döntetlent értek el a CN Barcelona ellen. Az általa említett Honvéd elleni párharcot egyébiránt Tóth Imréék 12-10-re nyerték, még tavaly...

A Domino sajnos már nem érdekelt az európai porondon, lévén kiesett a LEN-kupa selejtezőjében, így pihentebben várhatja a bajnoki csatát. "Ez feltétlenül a mi malmunkra hajtja a vizet" - ecsetelte a Honvéd edzője. Kovács István nem tagadja, mindenképpen a bajnokság vagy a Magyar Kupa elnyerése az elvárás a csapattal szemben. "Éppen ezért mi minden mérkőzésen a két pontot tervezzük. A Vasas jó csapat, de nekünk muszáj a győzelem, hogy ne kerüljön veszélybe az első helyünk. A felsőházban a pontok duplán számítanak, hiszen senki sem tudja még, kivel kerül szembe a folytatásban, kivel szemben viszi tovább az eredményét" - mondta az Újpesttel egykoron sikert sikerre halmozó szakember.

A KEK negyeddöntőjében, Spitben nagy bravúrt végrehajtó BVSC-re (8-6-ra nyertek a zuglóiak) papíron könnyebb találkozó vár, mint az angyalföldiekre. Igen ám, de pont a piros-kékek tudnának arról beszélni, hogy a Szeged bizony nem lebecsülendő csapat... Horvát Viktor irányításával feltűnően jól játszik a csongrádi alakulat, amely a Szőnyi úton is igyekszik majd megkeseríteni a hazaiak életét. Gerendás György csapata viszont pont Spitben bizonyította, újjáalakuás ide, fiatalítás oda, továbbra is az európai elit mezőny tagjai közé tatrozik.

Vasas-Honvéd, Komjádi uszoda, 19.30

(a. z.), Nemzeti Sport 2001.01.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001