FONTOS


 

A Fradi a pontrabló Újpestet fogadja
Meccs a BL jegyében

A Fradi nem halaszt, játszik. A BVSC és a Vasas a hét végi európai kupameccsek miatt a jövé hétre tette át a soros bajnoki meccsét, ellenben a zöld-fehérek szerdán összecsapnak az újpestiekkel. A szombati Bajnokok Ligája derbi előtt -- Athénban az Olympiakosz vár majd a magyar bajnokra -- a lilák ellen tart főpróbát a népligeti együttes.

-- A görögök elleni mérkőzés még nem foglalkoztat, előbb legyünk túl az Újpesten -- magyarázta Vad Lajos, az FTC-Thomas Jenas trénere, miközben gyermekével a nyakában az ablakból szemlélte a hóesést. -- Figyelnünk kell a lilákra, hiszen lelkes, fiatal, tehetséges játékosokból álló csapat, amely ráadásul veszítenivaló nélkül szerepelhet.

A Ferencváros a felsőház eddigi két mérkőzésén egy győzelemet és egy vereséget szedett össze. Előbb parádés játékkal múlta felül a Vasast, majd 6--3-as vezetésről kapott ki odahaza 11--8-ra a BVSC-től. Utóbbi meccset nehezen emészti meg a társaság, hiszen a vasutasok ellen történt egy s más. A második negyedben kettős emberelőnyben veszítette el első számú centerét az FTC (Matajszot teljesen váratlanul, Fülöppel együtt cserével végleg állították ki a bírók), ez pedig döntőnek bizonyult.

-- A mai napig nem értem az egészet, ilyet még nem is láttam. Bánt az eset, hiszen a kiállításig jól játszottunk, a kezünkben volt a meccs --gondolt vissza szomorúan a múlt szombati történésekre Vad, aki sérelmek ide vagy oda, előre tekint. Az Újpesttel szemben mindenképpen a két pont begyűjtését kalkulálja, már csak azért is, mert fordított esetben pontszámban beérné csapatát a rivális.

A másik oldal még csak nem is gondol a pontokra, "csak" játszik, majd meglátja, mi sül ki belőle. Így tette a BVSC, majd a Honvéd elleni derbi előtt és közben is, aztán tessék. Mindkét esetben döntetlenre végzett, a jóval esélyesebb ellenfelétől pontot rabolt. Most akkor tényleg esélytelenek a lilák a rájátszásra, a négybe jutásra vagy sem?

-- A jelenlegi első négy helyezett az abszolút favorit --adta meg a választ a kérdésre a legilletékesebb, az UTE-Humet mestere, Godova Gábor. Természetesen örül az edző tanítványai sikerének, de nem szédíti meg mindez, nem dédelget ettől hiú ábrándokat. Inkább a hibák kijavításán fáradozik. --Elsősorban a jó védekezésünknek köszönhetjük a pontokat, a támadójátékunk azonban még igencsak gyengécske, nem köszön vissza az edzéseken mutatott játék -- mondta őszintén, majd hozzátette: -- Azért várom különösen a Fradi elleni meccset, mert mindenképpen hatékonyabb támadásbefejezést várok a fiúktól, méghozzá úgy, hogy az ellenfél kapujában nem más, mint Kósz Zoltán áll. Kíváncsi vagyok, mire mennek ellene.

Az A-csoport állása
1. Honvéd 13 11 1 1 138-- 75 23
2. BVSC 13 10 2 1 136-- 86 22
3. Vasas 13 9 -- 4 149-- 99 18
4. FTC 13 7 2 4 139--107 16
5. UTE 13 4 6 3 92-- 84 14
6. Szeged 13 6 2 5 98-- 97 14

Nemzeti Sport, 2001.01.24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001