FONTOS


 

Benedek-Monostori: 3-3
Hengerelt a Posillipo

Két hét után újabb hétközi fordulóra került sor az olasz uszodákban, hiszen négy itáliai csapat a hét végén érdekelt az európai kupákban. A négy előrehozott mérkőzésen az idegenben játszó Posillipo és Pro Recco, valamint az otthon szereplő Florentia rangadót játszott, míg a Brescia arra készült, hogy a lehető legszebben mutatkozzon be a szurkolói előtt, akik először kaptak belépési engedélyt a felújított Lamarmora uszodába.

A négy szerdai találkozó közül kettőn fölényes siker született, míg a maradék két összecsapáson csak az utolsó percekben dőlt el a három pont sorsa. A forduló csúcstalálkozóján, a Roma-Pro Recco meccsen a Benedek Tibor, Monostori Attila gólpárbaj 3-3-as döntetlenre végződött, mégis csak az előbbi örülhetett. A találkozó első két negyede a védők és a kapusok viszonylagos gyengélkedésével telt el (5-5). A harmadik játékrészben a vendéglátó fővárosiak megpróbáltak elhúzni, ám a kétgólos hátrányukat behozták Baldineti mester tanítványai. Az utolsó kilenc percben két játékos volt a főszereplő: a Róma támadója, Vittorioso emberelőnyből vezetéshez juttatta a csapatát, míg a Recco veterán centere Ferretti az utolsó pillanatokban, szintén emberelőnyös helyzetből, csak a kapufát találta el - így nyert 9-8-ra a góllövőlistát továbbra is fölényesen vezető Benedek által vezérelt fővárosi alakulat. A firenzei Nannini uszodában is hasonó módon kerekedtek felül ellenfelükön a hazaiak, hiszen Sottani is szinte a végső dudaszó előtt szerezte meg a három pontot érő találatot. A mérkőzésen (amelyen Fodor Rajmund egy gólig jutott) egyébként két dolog bizonyosodott be: a Florentia kapusa, Tempestitovábbra is bombaformában van, míg ha Märcz Tamásnak - Fodorék ellenében nem növelte a góljainak a számát - nem megy a játék, ha őt akár hárman is lefogják, gyömöszölik, akkor a Savona mindig veszít.

A Posillipo - bár Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás nem lőtt gólt - egyszerűen átlépett a szezonbeli egyik legrosszabb teljesítményét bemutató Bolognán, amelyben Kiss Gergely és Tóth Frank is csak lesni tudta a címvédőt. A Bresciának is egyszerű feladata volt a Palermo ellenében, amelynek a kispadján a 18. fordulótól már az olasz juniorválogatott edzője, Nando Pesci fog ülni már a horvát Milardovicot felváltva.

(hegyi a.)

Olasz bajnokság, 17. forduló. Bologna-Posillipo 5-14, Roma-Pro Recco 9-8, Brescia-Palermo 15-8, Florentia-Savona 7-6. Az állás: 1. Florentia 46 pont, 2. Roma 45, 3. Posillipo 44, 4. Pro Recco 39, 5. Savona 29, 6. Brescia 27, 7. Napoli 24 (16 mérk.), 8. Ortigia 16 (16 mérk.), 9. Bologna 15, 10. Pescara 4 (16 mérk.), 11. Palermo 3, 12. Bogliasco 3 (16 mérk.)

Nemzeti Sport, 2001.02.09.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001